info@bag-again.nl
Zero Waste Shop - Voor 22 uur besteld, dezelfde dag plasticvrij verzonden * >50 euro gratis verzonden binnen Nederland

MVO - wat doet Bag-again daaraan?

Bag-again® is een duurzaam bedrijf.

Niet alleen door de producten die wij verkopen maar ook op andere manieren vinden wij maatschappelijk verantwoord ondernemen niet meer dan logisch.

Een opsomming:

 1. Wij versturen zoveel mogelijk zonder extra verpakking. Soms wel in papier of karton als dat noodzakelijk is voor het goed en heel overkomen van de producten. Wij verpakken zelf geen enkel product in plastic. Heel soms is het niet mogelijk te vermijden dat een product in een dun plastic laagje zit.
 2. Wij gebruiken geen plastic tape maar papieren tape.
 3. Opvulmateriaal is van papier.
 4. Ieder jaar planten wij bomen Treesforall.
 5. We bezorgen vertrouwd via PostNL omdat zij via hun grote netwerk al overal in Nederland komen en er daardoor niet aparte busjes hoeven te rijden.
 6. De keuze voor producten in het assortiment in de webshop baseren we op de verpakking van producten: bij voorkeur zonder verpakking en als dat niet mogelijk is, een papieren of kartonnen verpakking.
 7. Wij vragen onze leveranciers altijd om naar ons te verzenden zonder plastic. Bijna altijd lukt dit. Vaak verzenden ze in hergebruikte dozen en met hergebruikt opvulmateriaal. Zo beïnvloeden wij de hele productieketen om duurzamer te worden.
 8. Bij het inkopen van nieuwe producten letten we erop dat ze lokaal, regionaal of Europees gemaakt worden. Dat kan niet altijd maar waar mogelijk zullen we hieraan de voorkeur geven.

De producten van Bag-again zijn natuurlijk duurzaam omdat ze hergebruikt worden waardoor er geen afval ontstaat. Maar het fabricageproces en de herkomst van de producten van Bag-again is ook verantwoord, kijk maar: 

 1. De Bag-again collectie wordt gemaakt van biologisch katoen GOTS gecertificeerd. Hierdoor weten wij en jullie dat er geen pesticiden gebruikt zijn bij de productie van de katoen en de bewerking. En we weten dat er bij de productie en in de fabriek geen kinderarbeid is en dat er gewerkt wordt onder goede omstandigheden en dat de werknemers goede lonen ontvangen. De onafhankelijke GOTS certificering staat daar garant voor.
 2. De biologische katoen waarvan de zakjes van Bag-again gemaakt zijn, is ongebleekt en onbehandeld. Geen chemicaliën om te kleuren of te bleken.
 3. De bedrukking op onze zakjes is milieuvriendelijk en heeft ook een GOTS certificering.
 4. Bag-again werkt regelmatig en graag samen met ‘t Lichtpunt, en helpt daarmee mensen met afstand tot de arbeidsmarkt aan een zinvolle dagbesteding.
 5. De Bag-again wasbare make-up pads worden gemaakt van GOTS gecertificeerd katoen.
 6. Deze make-up pads worden gemaakt in een klein naaiatelier in Gouda.

Shopping cart

0

Geen producten in de winkelwagen.