inge polaroid2Hallo!

Ik ben Inge, bedenker van de Bag-again® original broodzak van biologisch katoen.

Jarenlang heb ik met veel plezier gewerkt als GZ psycholoog maar in 2015 gooide ik het roer om. 

Ik vond dat wij als gezin teveel plastic afval hadden en wilde dat verminderen. Ik ben toen op zoek gegaan naar producten die mij daarbij konden helpen. Er bleek in 2015 nog niet zoveel op de markt te zijn. 

De zero waste lifestyle van een paar voorlopers zoals Lauren Singer en Bea Johnson inspireerden mij om een broodzak van biologisch katoen te lanceren. Deze broodzak heeft inmiddels al veel navolging gehad en is en blijft ons iconische eerste product.  

Ons gezin heeft inmiddels onze plastic footprint blijvend met twee derde verminderd. We doen wat we kunnen op een ontspannen manier en dat bevalt ons goed. 

Het is mijn wens om met Bag-again zowel consumenten als bedrijven te inspireren om te minderen met plastic wegwerpproducten en te minderen of nog liever stoppen met plastic wegwerpverpakkingen. Onze Bag-again biologisch katoenen collectie is dus niet alleen in de webshop te koop maar is ook voor geselecteerde bedrijven beschikbaar om in te kopen.

De Bag-again® broodzakken, fruit&vegetable bags en bulkbags worden in India gemaakt. Door echte vakmensen met liefde voor het product. In een veilige werkomgeving en met goede voorzieningen. Er is gegarandeerd geen kinderarbeid. Onder andere door deze dame!

bag-again

 

 

Na het lanceren van onze biologisch katoenen zakjes ben ik in de webshop het assortiment gaan verbreden. Je vindt er een groot assortiment aan zero waste producten. De producten die we in de webshop aanbieden, moeten aan één of meer  voorwaarden voldoen: het liefst lokaal geproduceerd, biologisch, fairtrade, gemaakt om lang mee te gaan, goed te recyclen na gebruik of te composteren. Verder probeer ik onze leveranciers over te halen om minder plastic verpakkingen te gebruiken of hun verpakkingen te verbeteren. Het liefst werk ik samen met kleine bedrijven.  

 

 

Ik zie mijzelf en mijn bedrijf als aanjager en vooruitloper. Ik wil met Bag-again een tegenwicht bieden aan de snelle consumptiemaatschappij door mijn productkeuze en visie. Er bruisen nog veel ideeën in mijn hoofd om aandacht te vragen voor minder consumeren, meer aandacht voor elkaar en voor producten die fair gemaakt zijn of een tweede leven verdienen. Heb jij een duurzaam bedrijf, een duurzaam evenement of ben je juist nog niet zo duurzaam en wil je gaan verduurzamen? Produceer je duurzame producten die een podium nodig hebben? Neem contact op, wie weet kunnen we samen de wereld een beetje mooier maken. 

Be the change you want to see.

Inge Barmentlo

Shopping cart

0

Geen producten in je winkelmand.

Voor 22 uur besteld, dezelfde dag verzonden * Plasticvrij verzonden middels Fietskoeriers en PostNL * >50 euro Gratis verzending * Breed zero waste en circulair assortiment * Fairtrade - Bio - Lokaal - Handmade - Kwaliteit * Sinds 2015
+