info@bag-again.nl
Zero Waste Shop - Voor 22 uur besteld, dezelfde dag plasticvrij verzonden * >50 euro gratis verzonden binnen Nederland

Wie ben ik?

zero waste met een katoenen broodzakInge Barmentlo Bag-again zero waste webshop
Dit ben ik in de Pop-up shop in Gouda in 2020. Foto: Sandra Zeilstra

Hallo!

Ik ben Inge, bedenker van de Bag-again® original broodzak van biologisch katoen.

 

Hoe het begon

Jarenlang heb ik met veel plezier gewerkt als GZ psycholoog maar in 2015 gooide ik het roer om. 

Ik vond namelijk dat wij als gezin teveel plastic afval hadden en wilde dat verminderen. Ik ben toen op zoek gegaan naar producten die mij daarbij konden helpen. Er bleek in 2015 nog niet zoveel op de markt te zijn. 

De zero waste lifestyle van een paar voorlopers zoals Lauren Singer en Bea Johnson inspireerden mij om een broodzak van biologisch katoen te lanceren. Deze broodzak heeft inmiddels al veel navolging gehad en is en blijft ons iconische eerste product.  

Ons gezin heeft inmiddels onze plastic footprint blijvend met twee derde verminderd. We doen wat we kunnen op een ontspannen manier en dat bevalt ons goed. 

 

Wat is mijn doel?

Het is mijn wens om met Bag-again zowel consumenten als bedrijven te inspireren om te minderen met plastic wegwerpproducten en te minderen of nog liever: te stoppen met plastic wegwerpverpakkingen. Meer recyclen is namelijk niet de enige en beste oplossing. Ik zie mijzelf en mijn bedrijf als aanjager en vooruitloper. Ik bied met Bag-again een tegenwicht aan de snelle consumptiemaatschappij door mijn productkeuze en visie. 

 

Hoe doe ik dat dan?

De Bag-again biologisch katoenen collectie is dus niet alleen in de webshop te koop voor consumenten maar ook voor bedrijven beschikbaar om in te kopen.

Na het lanceren van onze biologisch katoenen zakjes ben ik in de webshop het assortiment gaan verbreden. Je vindt er nu een groot assortiment aan zero waste producten. Voordat een product in de webshop komt, heb ik ‘m eerst langs mijn duurzame meetlat gelegd. Dat scheelt zoekwerk voor jou als consument.

De producten die ik in de webshop aanbied, moeten namelijk aan één of meer voorwaarden voldoen:

  • het liefst lokaal geproduceerd
  • biologisch
  • fairtrade
  • gemaakt om lang mee te gaan
  • grootverpakking
  • navulbaar
  • goed te recyclen na gebruik
  • of te composteren.
Verder probeer ik mijn leveranciers over te halen om minder plastic verpakkingen te gebruiken of hun verpakkingen/verzendingen te verbeteren. Zo beïnvloed ik de keten.
Zelf verzend ik natuurlijk ook plasticvrij naar mijn klanten. 

 

En waar komen de zakjes van Bag-again eigenlijk vandaan?

De Bag-again® broodzakken, fruit&vegetable bags en bulkbags worden in India gemaakt. Door echte vakmensen met liefde voor het product. In een veilige werkomgeving en met goede voorzieningen. Er is gegarandeerd geen kinderarbeid. Onder andere door de dame die je hieronder ziet!

 

Tot slot

Heb jij een duurzaam bedrijf, een duurzaam evenement of ben je juist nog niet zo duurzaam en wil je gaan verduurzamen? Produceer je duurzame producten die een podium nodig hebben? Neem contact op, wie weet kunnen we samen de wereld een beetje mooier maken. 

Be the change you want to see. En dat zeg ik trouwens ook tegen mezelf.

Inge Barmentlo

bag-again zero waste webshop
Deze dame werkt in het grote atelier in India waar de zakjes van Bag-again gemaakt worden.

Shopping cart

0

Geen producten in de winkelwagen.