Schoonmaken zonder plastic, hoe doe je dat?

Waar veel mensen mee beginnen, is het aanschaffen van een houten afwasborstel en composteerbaar sponsje

Luffa spons, composteerbare spons, natuurlijke spons Bag-again zero wast webshop

Zero waste schoonmaaktip waarmee je geld bespaart:

Maak eerst alle schoonmaakmiddelen op die je nog hebt staan. Waarschijnlijk heb je voor elke ruimte een ander schoonmaakmiddel en een kastje vol schoonmaakmiddelen. Even afkicken dus: geen aanbiedingen schoonmaakspullen meer kopen.

Wil je sneller starten met zero waste schoonmaken? dan geef je alles weg op de gratis weggeefhoek via facebook. En start je lekker fris met een paar basisproducten.

Het nieuwste product op schoonmaakgebied in onze webshop is het solid afwasmiddel uit Frankrijk. Plasticvrij en ecologisch.

afwas zeep blok solid dishwashing soap Bag-again zero waste webshop

Simpel gezegd: met een zuur ontkalk je (bijv. azijn of citroenzuur), met soda ontvet je. Baking soda werkt ook ontvettend maar door de structuur schuurt het ook een beetje, dus heel fijn voor bijv. wastafel en gootsteen. 

Groene zeep of een andere zachte zeep voor alle reguliere schoonmaak klussen, zoals vloeren. 

Maak bijv. je eigen handige spuitfles met schoonmaakmiddel, bijv. een eetlepel citroenzuur aanvullen met lauw water (zodat het oplost) en een drupje afwasmiddel of piepklein beetje groene zeep. 

Superzero waste tip: gebruik een sprayflacon die je nog hebt staan.

Een nog redelijk onbekend product: percarbonaat. Vlekkenverwijderaar voor de was, bleekmiddel voor je witte was, maar ook bijv. om schimmel in voegen te verwijderen. 

Check onze afdeling schoonmaken in de shop voor allerlei houten borstels, vaatdoekjes en sponsjes en andere handige plasticvrije producten. Er is gelukkig al best veel te krijgen op dit gebied. Je kunt stapje voor stapje verduurzamen. 

Shopping cart

0

Geen producten in je winkelwagen.