info@bag-again.nl
Zero Waste Shop - Voor 22 uur besteld, dezelfde dag plasticvrij verzonden * >50 euro gratis verzonden binnen Nederland

Veelgestelde vragen over de katoenen broodzak van Bag-again.

Alles wat jij wilt weten over de katoenen broodzak lees je hier!

Hoe lang blijft mijn brood vers in de Bag-again broodzak?

Om antwoord te geven op deze vraag, is het nodig iets meer te vertellen over brood. Er zijn heel veel verschillende broden te koop, de luchtigheid en malsheid kan verschillen. Er zijn broden met dikke korst en broden met een dunne korst. Kijk je naar ingrediënten, dan kun je onderscheid maken tussen witte broden, bruine broden, speltbroden, maisbroden en volkoren broden. Desembroden en gistbroden. Roggebroden en gevulde broden, zoals stollen. Buitenlandse broden zoals ciabatta en foccacia. De basis van brood is bloem/meel, water/melk een rijsmiddel (gist/desum) en zout. De verhoudingen van deze ingrediënten verschillen per soort brood. Daarnaast kunnen er ingrediënten worden toegevoegd, zoals broodverbeteraars, zaden, pitten, kleurstoffen, suiker, noten en vruchten. 

Een ander onderscheid tussen broden is de vorm/manier waarop het gebakken wordt. Zo zijn er busbroden (hoge broden), vloerbroden, stokbroden enz. 

Nu weten we dat er heel veel verschillende soorten brood zijn. Daarom is het niet eenvoudig om te zeggen hoe lang je brood vers blijft.

In het algemeen kun je het volgende stellen: 

Ongesneden brood blijft langer vers dan gesneden brood. De korst beschermt brood namelijk tegen uitdrogen. Daaraast blijft desembrood blijft langer vers dan gistbrood. 

Gemiddeld genomen blijft een brood gemiddeld 1 à 2 dagen vers in de Bag­-again® broodzak. Ongesneden brood iets langer. Dit is gebleken uit eigen onderzoek en de reacties van onze klanten.*

In een plastic zak blijft brood langer vers, maar wordt de korst slapper/taaier. In een papieren en katoenen broodzak blijft de korst krokant. 

 

Naast dat er veel verschillende broden zijn, zijn er ook veel verschillende bakkers. Ook dat heeft invloed op je brood. En het tijdstip waarop je het brood koopt: komt het net uit de oven of ligt het er al een paar uur. Dat is dus even uittesten. 

Daarnaast is het een kwestie van smaak: de één vind het brood uit een katoenen broodzak juist lekker krokant, de ander vindt het te snel uitdrogen. 

Wij vinden dat brood uit de Bag­-again® breadbag, lekkerder smaakt dan brood uit een plastic verpakking omdat de korst knapperig blijft en niet zacht wordt.

 

Wat kan ik doen als mijn brood toch uitdroogt?

Uitdrogen van het brood komt soms toch voor. Uit de reacties merken we dat dit overigens sterk afhankelijk is van persoonlijke voorkeur én van de broodsoort. Wat kun je daaraan doen?

  1. Je kunt het brood in de Bag-again broodzak in een afgesloten broodtrommel luchtdicht bewaren.
  2. En wat ook goed werkt is een theedoek eroverheen leggen, als een extra laagje.
  3. Is het brood gesneden: zorg dan dat de sneetjes goed tegen elkaar blijven zitten en nog beter: laat de kapjes aan de buitenkant zitten en eet de binnenste sneetjes brood er als eerste uit. De korst van het brood zorgt zo op een natuurlijke manier voor afscherming van het brood.
  4. Gebruik de sluiting van de zak om de zak dicht te houden, ook in de vriezer.
  5. En het allerlekkerst is om vaak vers brood te halen en dezelfde dag op te eten! Zo doen ze dat in België, Frankrijk en Duitsland ook. Gek volkje die Nederlanders om je brood langer dan een dag te willen bewaren.

Zelfgebakken brood kan ook in de broodzak bewaard worden. Hou er wel rekening mee dat zelfgebakken brood minder lang vers blijft dan gekocht brood. Dus neem zonodig de extra ‘maatregelen’ die hierboven staan (broodtrommel en extra theedoek).

 

Kan ik brood invriezen in de katoenen broodzak van Bag-again?

Ja, dat kan zeker. Als het verse brood direct na aankoop wordt ingevroren, blijft het in de vriezer 2 weken goed. Het beste werkt om iedere keer de (middelste) sneetjes brood eruit te halen die je nodig hebt, even laten ontdooien en lekker opeten ;­). Zorg dat de sneetjes brood goed tegen elkaar aan blijven zitten en doe de zak steeds goed dicht. Afhankelijk van de capaciteit van je vriezer kun je ook hierin extra maatregelen nemen zoals een theedoek eromheen. Je kunt begrijpen dat een klein vriesvakje anders invriest dan een grote, goed onderhouden vriezer.

 

Kan ik de katoenen broodzak wassen?

Ja, de Bag­-again® broodzak kan gewassen worden op lage temperaturen. Er zit een waslabel in. Er kan dan een beetje krimpen. Daarom is de broodzak ruim gemaakt zodat er ook na eventuele krimp nog een brood in past.

Het makkelijkst is om de  broodzak even in een handwasje te wassen en over je verwarming of buiten aan de waslijn te drogen.

 

Moet ik de broodzak na ieder gebruik wassen?

Het is niet nodig de zak na ieder gebruik te wassen: schudt de broodkruimels eruit en gebruik hem opnieuw :­) Het is beter en sneller om de broodzak met de hand te wassen. 

 

Waarom is de broodzak van Bag-again van biologisch katoen gemaakt?

Omdat we het belangrijk vinden dat er zo min mogelijk schadelijke stoffen gebruikt worden bij het fabricageproces. Daarom zijn zelfs het label en het band van ecocotton gemaakt. En daarom is de katoen ongebleekt. Bij de productie van niet-biologische katoen worden namelijk zeer veel pesticiden gebruikt waar ook de werknemers veel gezondheidsschade van oplopen.

De broodzak is gemaakt van GOTS-gecertificeerde biologische katoen, dat betekent dat er onafhankelijke controle is op de arbeids- en sociale omstandigheden in de fabriek en ook op het productieproces.

Hoe fijn is het om een product te hebben dat gewoon aan alle kanten okee is!

 

Waarom zou ik een katoenen broodzak gaan gebruiken?

Er worden in Nederland per jaar meer dan 800 miljoen plastic broodzakken verbruikt! Alleen plastic zakken voor brood, dat kan natuurlijk best minder. Hergebruik die plastic zak of hou het broodje dat je direct gaat opeten los in je hand zonder plastic zakje. Of gebruik een katoenen broodzak.

Logisch, makkelijk en duurzaam.  

Afval voorkomen/verminderen is milieuvriendelijker dan afval recyclen.  

 

De stof is een beetje kreukelig nadat ik ‘m heb gewassen, hoe kan dat?

Dat is inherent aan deze ecocotton. Wij hebben gekozen voor een puur, zo onbewerkt mogelijke stof, niet voorgewassen en gekleurd enzovoort. Dat maakt dat de stof er na 1 keer wassen (op lage temperaturen) iets anders uit ziet, veel zachter en dichter. Schrik daar niet van, het product voldoet nog steeds! We zijn door de kledingindustrie gewend aan andere stoffen die veel bewerkingen hebben ondergaan om er zo uit te zien. Het advies is om de broodzakken zo min mogelijk te wassen. Bij normaal gebruik is dat gelukkig ook niet nodig!

We hopen dat je het niet storend vindt en het net als wij belangrijker vindt dat het een duurzaam, zo onbewerkt mogelijk, natuurlijk en functioneel product is. Waarbij je weet dat er geen mensen aan de andere kant van de wereld gezondheidsproblemen van hebben gekregen.

 

Is de broodzak van Bag-again in verschillende maten te koop?

Ja, de Bag-gain broodzak is er in L en S. L is voor een heel brood (busbrood) en S is voor een kleiner formaat brood, een half brood of kleiner brood. In beide zakken kunnen losse broodjes.  

Maatwerk is mogelijk (voor bedrijven) vanaf 500 stuks. Neem hiervoor contact op via de mail, dan denken we met je mee.

 

Kan ik de broodzak ook voor andere producten gebruiken?

Natuurlijk kan dat! Kijk ook eens bij de groente en fruitzakjes.

 

Waar kan ik een broodzak kopen?

Bestellen kan via de webshop.

Andere verkooppunten vind je hier.

 

 

*We hebben geen wetenschappelijk onderzoek laten verrichten naar hoe lang brood vers blijft in de katoenen broodzak van Bag-again. Het is moeilijk te onderzoeken omdat er veel verschillende broden en bakkers zijn. Er zijn teveel variabelen om een zinnige uitspraak te kunnen doen. Daarom geven we slechts indicaties af en claimen we niets. Desondanks staan we volledig achter het product. Het is prima te doen om met de katoenen broodzakken brood te kopen en te bewaren. Klanten en wijzelf zijn daarvan het levende bewijs. We hopen dat je ook mee gaat doen!

Shopping cart

0

Geen producten in de winkelwagen.