Bag-again® is een duurzaam bedrijf.

Niet alleen door de producten die wij verkopen maar ook op andere manieren vinden wij maatschappelijk verantwoord ondernemen niet meer dan logisch.

Een opsomming:

 1. Wij versturen zoveel mogelijk zonder extra verpakking. Soms wel in papier of karton als dat noodzakelijk is voor het goed en heel overkomen van de producten. Wij verpakken geen enkel product in plastic.
 2. Wij gebruiken voor pakketpost zoveel mogelijk hergebruikte dozen.
 3. Wij gebruiken geen plastic tape maar papieren tape.
 4. Soms hergebruiken we inpakpapier.
 5. Opvulmateriaal is hergebruikt materiaal.
 6. De CO2 uitstoot van het vervoer van de fabriek in India naar Nederland wordt door ons gecompenseerd middels Treesforall.
 7. Vanaf oktober 2018 verzenden wij in samenwerking met Post Holland West, een bedrijf dat duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen heel belangrijk vindt.
 8. Vanaf oktober 2018 worden onze pakketjes in 30 steden in Nederland bezorgd met de fiets via Fietskoeriers: minder autodrukte in de stad en minder CO2 uitstoot.

 

 1. Onze productenlijn wordt gemaakt van biologisch katoen GOTS gecertificeerd. Hierdoor weten wij en jullie dat er geen pesticiden gebruikt zijn bij de productie van de katoen en de bewerking. En we weten dat er bij de productie en in de fabriek geen kinderarbeid is en dat er gewerkt wordt onder goede omstandigheden en dat de werknemers goede lonen ontvangen. De onafhankelijke GOTS certificering staat daar garant voor.
 2. De biologische katoen waarvan de zakjes van Bag-again gemaakt zijn, is ongebleekt en onbehandeld. Geen chemicaliën om te kleuren of te bleken.
 3. De bedrukking op onze zakjes is milieuvriendelijk en heeft ook een GOTS certificering.
 4. Bag-again werkt regelmatig en graag samen met ’t Lichtpunt, en helpt daarmee mensen met afstand tot de arbeidsmarkt aan een zinvolle dagbesteding.
 5. De Make-up pads worden gemaakt van GOTS gecertificeerd katoen.
 6. De Make-up pads worden gemaakt in een klein naaiatelier in Gouda.

trees for all, bag-againgots logo, bag-again, organic cotton

 1. De keuze voor producten in het assortiment in de webshop wordt mede gebaseerd op de verpakking van deze producten, bij voorkeur zonder verpakking en als dat niet mogelijk is, een papieren of kartonnen verpakking.
 2. Wij vragen onze leveranciers om naar ons te verzenden zonder plastic. Bijna altijd lukt dit. Zo beïnvloeden wij de gehele productieketen om duurzamer te worden.

Shopping cart

0

Geen producten in je winkelmand.

Hit Enter to search or Esc key to close