Is Naked Soap wel hygiënisch?

Met het wassen van mijn handen met doorsnee handzeep uit een pompje was je niet alle bacteriën van je handen. Met een stuk zeep dus ook niet. En maar goed ook, want een beetje bacteriën hebben we nodig voor onze weerstand. Wat zeep wél doet, is vet en vuil aan zich binden en makkelijker oplossen in water.

 

Blijven die bacteriën niet op het stuk zeep zitten als iemand anders zijn handen ermee wast?

Je kunt je ook afvragen hoeveel bacteriën er op een handzeeppompje zitten. Waarschijnlijk net zoveel als op een stuk zeep. En uit onderzoek blijkt dat de meeste bacteriën in het toilet trouwens op de kraan, spoelknop, deurkruk en handdoek zitten! En wat dacht je van los geld, het pinapparaat en je telefoon. En niet op de zeep dus. Gelukkig. Wel reden genoeg om dat handdoekje vaker te wassen.

 

Wat is het verschil in ingrediënten tussen douchegel of handzeep en zo’n natuurlijk stuk zeep?

Er zitten geen ingrediënten in uit de petro-chemische industrie: dus geen conserveermiddelen, geen chemische kleurstoffen en geurstoffen, geen schuimversterkers, geen stabilisatoren. Hierdoor heb je veel minder kans op een allergische reactie. Glycerine is een bijproduct als je zeep maakt, en heeft vochtvasthoudende eigenschappen. Het wordt daarom weer toegevoegd aan de Naked Soap. Bij chemische producten wordt het juist afgeroomd en verkocht en vervangen door goedkopere chemische middelen die vocht inbrengen. Ik denk dat het waterzuiveringssysteem de natuurlijke ingrediënten van mijn zeep ook makkelijker kan verwerken dan de chemische van de douchegel die ik eerder gebruikte. Maar daar heb ik nog geen onderzoek over kunnen vinden.  In ieder geval komt er bij de productie en verwerking van natuurlijke ingrediënten en van het maken van mijn Naked Soap minder chemie aan te pas dan bij vloeibare shampoo, douchegel, scheerschuim en handzeep.

De ingrediënten staan bij elke zeep vermeld in de webshop. Ook is het verplicht om bij de verkoop van de zeep de ingrediënten aan de klant te laten weten, dus die staan vermeld op een kleine papieren sleeve om de zeep.

De ingrediënten van de Naked Soap zijn zoveel mogelijk biologisch.

 

Wordt er dierlijk vet gebruikt in de Naked Soaps van Bag-again?

Dus geschikt voor vegans. Wel als het nodig is: palmolie. Ook dat is helaas niet zo duurzaam omdat er voor de plantages gekapt moet worden. Trouwens een ingewikkelde hoor, want de vervangers van palmolie hebben ook hun nadelen natuurlijk. Gelukkig wordt in de zepen die ik verkoop alleen palmolie gebruikt dat biologisch is én duurzaam geteeld. En er wordt zo min mogelijk van gebruikt, het dient namelijk alleen als verharder van de zeep. Ook wel weer fijn als je zeepje niet meteen helemaal wegsmelt.

 

Oh ja, hoe bewaar je die zeep dan?

De Naked Soap moet goed kunnen drogen tussentijds. Dus hij moet op een zeepschaaltje, zeepbakje, soap saver, hoe je het ook wilt noemen. En dan graag eentje waarbij de zeep echt goed aan alle kanten kan drogen, dus met veel gaatjes of ribbeltjes.

Bijv. dit mooie houten zeepplankje of deze soap lift van bioplastic.

 

Hoe lang is Naked Soap houdbaar? 

Heel lang als in: jaren. De geur van etherische olie wordt alleen wat minder in de loop van de tijd. Ondanks het ontbreken van conserveringsmiddel. Dat hoeft er namelijk niet in omdat het een vast product is en niet vloeibaar. (water zorgt voor bacteriegroei en maakt dat er conserveringsmiddel nodig is).

 

Wordt het echt zonder verpakking verkocht en verstuurd?

In de webshop wordt het zoveel mogelijk opgestuurd zonder papieren verpakking. Omdat het verplicht is de ingrediënten te vermelden zit er een papieren sleeve met ingrediënten omheen.

 

Kun je Naked Soap gebruiken als je allergisch bent?

Ook voor etherische oliën kun je allergisch zijn. De kans is erg klein maar dus wel aanwezig. De natuurlijke Naked Soaps zijn over het algemeen juist erg geschikt voor mensen met eczeemklachten of andere huidklachten. En iedere zeep heeft door de combinatie van ingrediënten net weer een andere werking en geur.

 

Droogt je huid niet uit van zeep?

Van deze goed gemaakte zepen niet omdat er heel veel oliën in zitten. De meeste mensen hebben zelfs geen bodylotion meer nodig als ze de zepen gebruiken.

 

Hoe lang doe je met een Naked Soap?

Omdat je er minder van gebruikt dan uit een flacon of pompje, doe je er lang mee. Minimaal twee keer zo lang als een doorsnee flacon. Natuurlijk afhankelijk van hoe je voor je zeep zorgt, of je ‘m goed laat drogen enzo.

Shopping cart

0

Geen producten in de winkelwagen.

Er is net een grote update van de website geweest, ervaar je problemen op de site, mail me even op inge@bag-again.nl
+