info@bag-again.nl
Zero Waste Shop - Voor 22 uur besteld, dezelfde dag plasticvrij verzonden * >50 euro gratis verzonden binnen Nederland

Is Naked Soap wel hygiënisch?

Met het wassen van mijn handen met doorsnee handzeep uit een pompje was je niet alle bacteriën van je handen. Met een stuk zeep dus ook niet. En maar goed ook, want een beetje bacteriën hebben we nodig voor onze weerstand. Wat zeep wél doet, is vet en vuil aan zich binden en makkelijker oplossen in water.

 

Blijven die bacteriën niet op het stuk zeep zitten als iemand anders zijn handen ermee wast?

Je kunt je ook afvragen hoeveel bacteriën er op een handzeeppompje zitten. Waarschijnlijk net zoveel als op een stuk zeep. En uit onderzoek blijkt dat de meeste bacteriën in het toilet trouwens op de kraan, spoelknop, deurkruk en handdoek zitten! En wat dacht je van los geld, het pinapparaat en je telefoon. En niet op de zeep dus. Gelukkig. Wel reden genoeg om dat handdoekje vaker te wassen.

 

Wat is het verschil in ingrediënten tussen douchegel of handzeep en zo’n natuurlijk stuk zeep?

Er zitten in de Naked Soaps geen ingrediënten in uit de petro-chemische industrie: dus geen conserveermiddelen, geen chemische kleurstoffen en geurstoffen, geen schuimversterkers, geen stabilisatoren. Hierdoor heb je veel minder kans op een allergische reactie. Glycerine is een bijproduct als je zeep maakt, en heeft vochtvasthoudende eigenschappen. Het wordt daarom weer toegevoegd aan de Naked Soap. Bij chemische producten wordt het juist afgeroomd en verkocht en vervangen door goedkopere chemische middelen die vocht inbrengen.

Ik denk dat het waterzuiveringssysteem de natuurlijke ingrediënten van mijn zeep ook makkelijker kan verwerken dan de chemische van de douchegel die ik eerder gebruikte. Maar daar heb ik nog geen onderzoek over kunnen vinden.  In ieder geval zijn er bij de productie en verwerking van natuurlijke ingrediënten en van het maken van mijn Naked Soap minder bewerkingen en toevoegingen dan bij vloeibare shampoo, douchegel, scheerschuim en handzeep. En dat is toch wel fijn. Want: Less is more!

De ingrediënten staan bij elke zeep vermeld in de webshop. Ook is het verplicht om bij de verkoop van de zeep de ingrediënten aan de klant te laten weten, dus die staan vermeld op de papieren verpakking om de zeep.

De ingrediënten van de Naked Soap zijn daarnaast zoveel mogelijk biologisch.

 

Wordt er dierlijk vet gebruikt in de Naked Soaps van Bag-again?

Nee. Dus ze zijn helemaal plantaardig! Behalve in de hair soap honey, waar honing van de stadsimker in zit.

Zit er Palmolie in de Naked Soaps?

Nee. Er zit bijvoorbeeld kokosolie in of – meer Europees: raapzaadolie en zonnebloemolie. 

 

Oh ja, hoe bewaar je die zeep dan?

De Naked Soap moet goed kunnen drogen tussentijds. Dus hij moet op een zeepschaaltje, zeepbakje, soap saver, hoe je het ook wilt noemen. En dan graag eentje waarbij de zeep echt goed aan alle kanten kan drogen, dus met veel gaatjes of ribbeltjes.

Bijv. dit mooie houten zeepplankje of deze soap lift van bioplastic.

 

Hoe lang is Naked Soap houdbaar? 

Heel lang als in: jaren. De geur van etherische olie wordt alleen wat minder in de loop van de tijd. Ondanks het ontbreken van conserveringsmiddel. Dat hoeft er namelijk niet in omdat het een vast product is en niet vloeibaar. (water zorgt voor bacteriegroei en maakt dat er conserveringsmiddel nodig is).

 

Wordt het echt zonder verpakking verkocht en verstuurd?

Aangezien de soaps Naked zijn? Nou nee, helaas kon dat maar. Het is echter wettelijk verplicht verplicht om de ingrediënten te vermelden, daarom zijn ze (door mijzelf) verpakt in een papiertje. Zo blijven de geuren ook beter bewaard. Dat is dan weer een voordeel. 

 

Kun je Naked Soap gebruiken als je allergisch bent?

Ook voor etherische oliën kun je allergisch zijn. De kans is erg klein maar dus wel aanwezig. De natuurlijke Naked Soaps zijn over het algemeen juist erg geschikt voor mensen met eczeemklachten of andere huidklachten. En iedere zeep heeft door de combinatie van ingrediënten net weer een andere werking en geur.

 

Droogt je huid niet uit van zeep?

Van deze goed gemaakte zepen niet omdat er heel veel oliën in zitten. De meeste mensen hebben zelfs geen bodylotion meer nodig als ze de zepen gebruiken.

 

Hoe lang doe je met een Naked Soap?

Omdat je er minder van gebruikt dan uit een flacon of pompje, doe je er lang mee. Minimaal twee keer zo lang als een doorsnee flacon. Natuurlijk afhankelijk van hoe je voor je zeep zorgt, of je ‘m goed laat drogen enzo.

Shopping cart

0

Geen producten in de winkelwagen.