info@bag-again.nl
Zero Waste Shop - Voor 22 uur besteld, dezelfde dag plasticvrij verzonden * >50 euro gratis verzonden binnen Nederland

Plasticvrij back to school and work

Het is weer tijd om ons klaar te maken voor een nieuwe start na een welverdiende vakantie! Terug naar school en werk gaan betekent niet alleen nieuwe uitdagingen, maar biedt ons ook de perfecte kans om bewuste keuzes te maken voor een duurzame toekomst. In deze nieuwsbrief deel ik enkele eenvoudige maar effectieve tips.

Laten we samen onze voetafdruk verkleinen en bijdragen aan een gezondere planeet!

  1. Gebruik herbruikbare lunchboxen en waterflessen: Een van de gemakkelijkste manieren om plasticvervuiling te verminderen, is door to go verpakkingen te vermijden. Kies in plaats daarvan voor duurzame, herbruikbare alternatieven. Investeer in roestvrijstalen lunchboxen en vul je drinkfles met kraanwater. Hiermee verminder je niet alleen plastic afval, maar bespaar je ook geld op de lange termijn.

  2. Milieuvriendelijke school- en kantoorbenodigdheden: Bij het winkelen voor nieuwe school- en kantoorbenodigdheden, let op producten die gemaakt zijn van gerecyclede materialen of biologisch afbreekbaar zijn. Vermijd plastic schrijfwaren en kies voor potloden, pennen en markers gemaakt van duurzame materialen. Investeer bijvoorbeeld in een herbruikbaar notitieblok van steenpapier voor je aantekeningen. Of gebruik een highlighter potlood. En heb je echt nieuwe pennen nodig? Of kun je beter al je pennen die in je huis liggen, verzamelen en die de komende tijd eerst opgebruiken. (wat is dat toch met pennen? ze lijken zomaar je huis binnen te komen?)

  3. Duurzaam transport: Ga jij met de fiets, lopend of met OV naar je werk of opleiding? Kun je carpoolen als je toch met de auto moet gaan, of kun je de meeting digitaal regelen?

  4. Groene school- en werkplekinitiatieven: Stimuleer groene initiatieven op school of op het werk. Organiseer bijvoorbeeld plasticvrije evenementen, zet recyclingprogramma’s op en pleit voor het gebruik van duurzame materialen op de opleiding of werkplek.

  5. Milieubewuste printgewoonten: Beperk het onnodig printen van documenten en kies voor dubbelzijdig printen wanneer afdrukken noodzakelijk is. Gebruik papier met een eco-label en recycle papierresten op de juiste manier.

  6. Eco-vriendelijke studie- en werkruimte: Richt je studie- of werkruimte in met duurzame materialen en planten. Zet planten neer. Planten zuiveren niet alleen de lucht, maar creëren ook een aangename en productieve omgeving.

  7. Bewustwording en educatie: Praat met je medestudenten, collega’s, vrienden en familie over de voordelen van een duurzame levensstijl en het verminderen van plasticgebruik. Educatie is essentieel om positieve verandering te bewerkstelligen.

Laten we samen deze nieuwe periode na de vakantie benutten met een hernieuwd besef van onze verantwoordelijkheid voor de planeet. Het verminderen van plasticvervuiling en het starten met duurzame gewoonten kan een groot verschil maken.

Doe jij mee?

 
boc n roll lunchwrap kids Bag-again zero waste webshop
Boc'n'roll lunchwraps voor kinderen
boc n roll lunchwrap kids rainbow bij Bag-again zero waste webshop
Boc 'n 'roll lunchwrap
Klean Kanteen Isolated Bag-again zero waste webshop
Insulated rvs flessen van Klean Kanteen, lekvrij!
klean kanteen reflect Bag-again zero waste webshop
Klean Kanteen Reflect: helemaal plasticvrij! Prachtig minimalistisch design.
klean kanteen circular cup kaffee form Bag-again zero waste webshop
Koffiebekers van verschillende merken en rvs drinkflessen voor volwassenen en kinderen.
moyu notebooks Bag-again zero waste webshop
Moyu uitwisbare notitieblokjes van steenpapier.

Shopping cart

0

Geen producten in de winkelwagen.