Citroenzuur, waar gebruik je dat voor?

Citroenzuur, waar gebruik je dat voor? 

Toepassing citroenzuur:

  • Je kunt een theelepel citroenzuur oplossen in water in een spuitfles voor allerlei snelle schoonmaakklusjes bijv. de douche of kranen, wastafel, eettafel en aanrecht.
  • Citroenzuur is heel geschikt voor schoonmaken van het toilet omdat het ontkalkt: doe een eetlepel citroenzuur in het toilet en laat minimaal een half uur inwerken, schrobben en doortrekken.
  • Het ontkalken van koffiemachines: Los 1-2 eetlepels citroenzuur op in 1 liter koud water. Vul de machine met deze oplossing. Laat het gedurende 15 tot 30 minuten staan en spoel het daarna tweemaal schoon met water.
  • Het ontkalken van waterkokers met citroenzuur: Verdun 1 tot 2 eetlepels in 1 liter water. Vul de waterkoker en kook kort. Laat dit gedurende 30 minuten staan. Vervolgens voorzichtig afspoelen met water.
  • Het ontkalken van wasmachines met citroenzuur: Giet 6-8 eetlepels in de trommel en voer een programma van 90 ° C- uit. Let op: bij ernstig verkalkte apparaten kan het verwarmingselement zijn aangetast. De citroenzuuroplossing kan de kalk weghalen maar niet de aantasting van het verwarmingselement. Het gebruik van citroenzuur is geheel op eigen risico.
  • Het ontkalken van kranen en douchekoppen etc. met citroenzuur: Los 2-5 eetlepels in 1 liter warm water. Boen de gedeeltes met kalk met dit mengel of laat het gedurende een halve dag staan in deze oplossing. Daarna afspoelen.
  • Vlekken van thee en koffiekopjes en vazen verwijderen met citroenzuur: 1 of 2 eetlepels erin doen en vullen met heet water, 30 min laten staan en naspoelen met water.
  • Verwijderen van lijm, cement of pleisterwerk: los 3-6 eetlepels op in een liter water, wrijf de oppervlakten in met deze oplossing en spoel na met schoon water.
  • Schoonmaken van chromen, keramische, roestvrijstalen en kunststof oppervlakten: 2-5 eetlepels oplossen in heet water en afnemen. Zorgvuldig naspoelen met water.

Citroenzuur is dus een heel veelzijdig schoonmaakmiddeltje dat azijn heel goed kan vervangen in huis.

Leave a reply

Shopping cart

0

Geen producten in de winkelwagen.

Er is net een grote update van de website geweest, ervaar je problemen op de site, mail me even op inge@bag-again.nl
+