info@bag-again.nl
Zero Waste Shop - Voor 22 uur besteld, dezelfde dag plasticvrij verzonden * >50 euro gratis verzonden binnen Nederland

circular & co herbruikbare to go koffiebeker Bag-again zero waste webshop

Onderweg zonder afval – over zero waste leven

Onderweg zonder afval – over zero waste leven

circular & co herbruikbare to go koffiebeker Bag-again zero waste webshop in

Wie kent het niet: je rent de deur uit naar een afspraak en onderweg krijg je honger of dorst.

Hoe makkelijk is het dan om even ergens wat te kopen. Tegenwoordig kun je op elke straathoek wel iets lekkers krijgen. Je afval thuis minimaliseren is één ding, maar je afval onderweg beperken, dat is misschien een uitdaging.

 

Toch is deze uitdaging vrij makkelijk te tackelen.

Het toverwoord is voorbereiding. Als je weet dat je een lange reis hebt, of een dag weg bent en ergens moet lunchen, dan kun je zorgen dat je een paar handige dingen meeneemt.

Bijv. een thermosfles met thee of koffie of juist een lege (thermos)beker die je onderweg bij een koffiezaak kunt laten vullen. Bestek en een bord plus servet.  Uiteraard een gevulde waterfles. Eventueel een herbruikbaar rietje als je daar graag mee drinkt. Ben je niet van plan om ergens te gaan lunchen, neem gewoon wat van huis mee in een lunchtrommel of in een lekvrije mason jar/jampot.

Ben jij iemand die heel veel onderweg is voor werk, en dus veel onderweg eet en drinkt, dan is het handig om een setje van het bovenstaande in je tas te hebben of zelfs standaard in je auto.

Gelukkig is het niet in iedere eetgelegenheid de gewoonte om wegwerpspul te gebruiken, dus als ze gewoon glazen en kopjes, een stenen bord en echt bestek hebben: fantastisch!

Zo niet: kijk dan even om je heen bij binnenkomst en je ziet direct hoe het eten/drinken geserveerd wordt. Zo kun je bij het bestellen voorbereid zijn en aangeven hoe je het geserveerd wilt hebben. Kun je meteen uitleggen waarom je dat wilt. De reacties zijn bijna altijd positief.

 

Onderweg naar een feest of festival

Meestal is er veel wegwerp: wees voorbereid en neem mee wat je verwacht te gebruiken. Tegenwoordig wordt er bij festivals en evenementen vaak gebruik gemaakt van statiegeldglazen, dus dat is fijn.

 

Onderweg in het vliegtuig

Hoewel vliegen natuurlijk niet bekend staat als het meest milieuvriendelijke vervoermiddel, gebruik jij het vliegtuig misschien wel eens. Vliegen lijkt bijna synoniem aan wegwerp. Waterflesjes kopen en weer weggooien, eten en drinken in het vliegtuig zelf, het is allemaal gemaakt om maar heel kort te gebruiken en direct weer weg te gooien. Wat neem je mee om dit te verminderen: het wordt een beetje saai, maar je lege waterfles die je na het inchecken weer vult met water. Zo hoef je misschien geen drinken te bestellen tijdens je vlucht, dat hangt af van hoe lang je vlucht duurt. Je kunt zelf wat kleins te eten meenemen, bijv. nootjes in een klein zakje, fruit of een broodje in een servet. Je kunt bij een lange vlucht ook je eigen bestek en bord meenemen in je handbagage. Dit staat niet in de verboden lijst voor handbagage.

 

Heb jij nog zero waste tips voor onderweg?

Laat ze hieronder weten en inspireer anderen! Ik ben ook benieuwd of je al ervaring hebt met reizen zonder wegwerpspullen en hoe dat jou bevalt.

Uiteraard zijn er in de webshop handige dingen te koop om je te helpen je afval on-the-go te verminderen. Maar kijk eerst eens in je kast wat je nog voor bruikbaars hebt liggen.

Comments ( 2 )

Erik-Jan Duyvené de Wit
erikjan4

In het artikel staat vermeld dat veel festivals met statiegeldglas werken. Dat is niet juist. Of beter gezegd het kan eigenlijk niet juist zijn. Om veiligheidsredenen is het namelijk niet toegestaan om glas te gebruiken. Alleen zgn (statiegeld) veiligheidsbekers, die gemaakt zijn van onbreekbaar plastic. Toch weer plastic…. Eigen spullen meenemen blijkt toch de beste oplossing.

    Inge Barmentlo
    bagagain

    Hoi Erikjan,
    inderdaad wat onduidelijk geformuleerd van mij. Een drinkglas kan ook van plastic zijn en dat is wat ik bedoelde. Ik vind het idee van statiegeld betalen voor je -plastic- drinkglas in ieder geval beter dan eenmalig gebruik. Eens?

Leave a reply

Shopping cart

0

Geen producten in de winkelwagen.

I.v.m. drukte bij het magazijn en bij PostNL kan het zijn dat je bestelling er iets langer over doet om afgeleverd te worden.
+