info@bag-again.nl
The Zero Waste Shop

inge polaroid2Hallo!

Ik ben Inge, bedenker van de bag-again® original broodzak. Na een heel andere, en trouwens ook mooie, carrière als GZ psycholoog heb ik in 2015 het roer omgegooid. Het is heel fijn om mijn idee om te zetten in een concreet product en bedrijf. Met mijn bedrijf maak ik het je makkelijk om minder afval te produceren. Zodat je op een eenvoudige en laagdrempelige manier iets kan doen aan het mooi houden van onze aarde. Ik ben begonnen met het ontwerpen en laten produceren van de bag-again® original broodzakken van biologisch katoen. Al snel uitgebreid naar de bag-again® original fruit&vegetable bag. Het eigen assortiment van Bag-again vul ik aan met mooie zero waste producten die ik tegenkom, zoals de bee’s wrap, lunch wrap, bamboe tandenborstel en rvs rietjes. En natuurlijk de Naked Soap. Zeep zonder verpakking, handgemaakt voor bag-again® in Nederland van 100% natuurlijke ingrediënten.

Zelf probeer ik met mijn gezin het afval te verminderen. Nieuwsgierig hoe ik dat doe? Neem dan eens een kijkje op mijn blogs en op instagram voor inspiratie.

Het idee

Toen ik in 2014 weer eens mijn boodschappen deed en brood kocht, bedacht ik me dat ik de plastic zak om dat brood straks gewoon zou weggooien. Oké, wel in de plastic hero zak, maar toch: weggegooid. Eén keer gebruikt. Ik realiseerde me direct dat die plastic zak gemaakt is, er is olie voor uit de grond gehaald, dat is bewerkt en verscheept naar een fabriek en daarna weer naar Nederland, vervolgens gedistribueerd naar groothandels en winkels. Ongelooflijk eigenlijk. En nadat er 1 keer een brood in heeft gezeten, gooi ik het weg.

Een paar broodzakjes per week lijkt misschien weinig. Maar dat zijn al snel honderden plastic zakken per jaar. Kan dat niet anders, vroeg ik me af. Mmm. Eens denken.

Zo ontstond het idee voor een katoenen broodzak. Herbruikbaar en natuurlijk gemaakt van ecologisch katoen. Een broodzak die je eenmalig koopt en steeds meeneemt naar de bakker of supermarkt.

In maart 2015 is het idee van de katoenen broodzak werkelijkheid geworden met de lancering van bag-again®.

De bag-again original breadbags en fruit&vegetable bags zijn verkrijgbaar voor wederverkopers. Neem als winkel of bakker gerust contact met mij op.

Duurzame productie en natuurlijke materialen

De bag-again® broodzak en fruit&vegetable bag wordt in India gemaakt. Door echte vakmensen met liefde voor het product. In een veilige werkomgeving en met goede voorzieningen. Onder andere door deze dame!

bag-again

De katoen is 100% organic en heeft het GOTS certificaat. Dat betekent dat de hele productieketen voldoet aan strenge sociale en duurzaamheidseisen. Dus geen pesticiden bij de productie van de katoen en ongebleekt dus geen giftige kleurstoffen. Waarom biologisch katoen? Wist je dat de katoenindustrie één van de meest vervuilende industrieën ter wereld is? Hoe fijn is het dat het productieproces van de Bag-again® producten wél okee is. Van A tot Z.

Shopping cart

0

Geen producten in je winkelmand.