info@bag-again.nl
Zero Waste Shop - Voor 22 uur besteld, dezelfde dag plasticvrij verzonden * >50 euro gratis verzonden binnen Nederland

Zero waste pasen

Zero waste pasen

Thumbnail in
zero waste pasen bij Bag-again zero waste webshop

Zero waste Pasen

 

Pasen doet mij vooral denken aan de lente. En aan het christelijke feest. Maar we ontkomen niet aan de commercie. Hoe kun je duurzaam en zero waste Pasen vieren? Ik geef je een paar tips. 

  1. gebruik geen wegwerp versieringen zoals plastic takken. Pak gewoon een paar takken uit de tuin waar je paasversiering in hangt. Waarom alleen de krulwilg gebruiken, wees creatief en gebruik gewoon andere takken. Misschien ben je toch al aan het snoeien geweest.
  2. Gebruik je wel plastic versiering? Hergebruik ‘m dan elk jaar. Berg ze op, net als de kerstversiering en haal ze ieder jaar tevoorschijn. Niks mis mee. 
  3. Doe evt. een ruil of ga naar de kringloop, daar vind je van alles dat anderen niet meer leuk vinden. In ieder geval zijn er in iedere kringloop rieten mandjes te vinden, die ook zo bij Pasen (schijnen te) horen. Nooit meer nieuw kopen, die mandjes.
  4. Paaseitjes, wie is er niet dol op? Ik bedoel: zelfs Loesje zegt het: Wees zuinig met de aarde, het is de enige met chocola. Kies jij al voor duurzame chocolade eitjes? Er zijn er genoeg met een keurmerk zoals fairtrade, UTZ, eco, biologisch, rainforest alliance enz. Elk keurmerk staat voor een duurzamere manier van zakendoen. En nee, niet alles is perfect maar iedere stap is er één. 
  5. Organiseer je een paasbrunch? Let dan op vegan en verpakkingsvrije opties. Verpakkingsvrij betekent in dit geval gerechtjes zelf maken en je broodjes in een katoenen broodzak halen. Let ook op plantaardig eten, is het vlees of de vleeswaren echt een toevoeging of kun je ook zonder. In ieder geval is VERMINDEREN zoals altijd het toverwoord. Helemaal plantaardig lukt nog niet? Helemaal verpakkingsvrij lukt nog niet? Geeft niet, maar mag het een beetje minder zijn?
Fijne Zero waste Pasen allemaal!
quote loesje over chocola bij Bag-again zero waste webshop

Leave a reply

Shopping cart

0

Geen producten in de winkelwagen.