info@bag-again.nl
Zero Waste Shop - Voor 22 uur besteld, dezelfde dag plasticvrij verzonden * >50 euro gratis verzonden binnen Nederland

Bea Johnson in Nederland

Bea Johnson in Nederland

Thumbnail in

Bea Johnson in Nederland

bea johnson, zero waste, bag-again, zero waste webshop

Heel blij was ik toen ik hoorde dat Bea in Nederland zou komen. Bea, alsof ik haar ken. Nee, maar het lijkt wel zo. Want ik heb al veel filmpjes van haar gezien. Ze geeft een inkijkje in haar leven, hoe ze zero waste leeft met haar man en twee zoons. Wie is dat dan, die Bea Johnson, en hoe ken ik haar?

 

Hoe Bea Johnson mij inspireerde

Toen ik een paar jaar geleden zo baalde van de hoeveelheid plastic die ons huis binnenkwam, meestal verpakkingen rond de boodschappen in ons geval, ging ik op zoek naar alternatieven. Ik kwam allereerst dankzij google op de afschuwelijke foto’s tegen van dieren verstrikt in plastic. Toen van de plastic soep. En toen ik verder zocht op internet kwam ik terecht bij Bea Johnson. En ze had me meteen te pakken. Je kunt wel zeggen dat daar het zaadje is geplant voor het ontstaan van Bag-again.

 

Wat is de boodschap van Bea Johnson?

Bea heeft vrij rigoreus het plastic haar leven uit gebannen en inmiddels leeft ze met haar gezin al jaren zonder al te veel afval. Ze koopt dingen tweedehands, ze heeft voor zo’n beetje al het plastic een alternatief gevonden. En ze haalt haar boodschappen in haar eigen zakjes en potten. En voor je het idee krijgt dat ze één en al geitenwollen sok is. Nou absoluut niet. Haar huis is minimalistisch strak en wit ingericht en ze heeft de inmiddels zo trendy capsule wardrobe al voordat het uberhaupt een trend was.

Haar handelsmerk is de mason jar waarin het afval van het gezin past van een jaar. Ongelooflijk. Toch is het niet zo dat ze de hele dag bezig is met boodschappen doen of tweedehandswinkels aflopen. Ze heeft een gewone baan. Daarnaast geeft ze lezingen wereldwijd over haar zero waste lifestyle. En heeft ze een boek geschreven Zero waste Home, dat inmiddels al in 12 talen vertaald is. Wow!

zero waste home, bea johnson, 14 maart 2017

Op 14 maart 2017 komt ze naar Amsterdam! Bag-again is erbij, geweldig. Haar boek is te koop en ze gaat signeren. Ik weet zeker dat het een inspirerend verhaal gaat worden. Ik ga haar laten weten dat ze voor mij een grote inspiratiebron is geweest om met mijn bedrijf te starten. En ik ben stiekem wel benieuwd wat haar ‘gewone’ werk is, naast het geven van lezingen over zero waste. Na afloop laat ik jullie weten hoe het was.

PS de kaartjes voor 14 maart zijn al uitverkocht! Zo gaaf dat er veel belangstelling is voor dit event. Dank aan de organisatoren en actieve dames Jessie en Nicky Kroon van Het Zero Waste Project.

Leave a reply

Shopping cart

0

Geen producten in de winkelwagen.