info@bag-again.nl
Zero Waste Shop - Voor 22 uur besteld, dezelfde dag plasticvrij verzonden * >50 euro gratis verzonden binnen Nederland

Hoe onderhoud je je safety razor?

De beste tips voor onderhoud  van je safety razor

 

Het onderhoud van een safety razor is heel eenvoudig. 

Doe deze 5 dingen en klaar!

Afspoelen tijdens gebruik.

Regelmatig de opgehoopte haartjes en zeep wegspoelen. Dit gaat een stuk makkelijker dan bij wegwerpmesjes omdat het niet ophoopt tussen de bladen. Om nog makkelijker te spoelen, draai je de safety razor met vlindersluiting ietsje los en houdt ‘m onder de kraan. En bij de safety razor met schroefsluiting, draai je de schroef iets los en zo kun je heel makkelijk alles wegspoelen.

Afspoelen na gebruik

Als je klaar bent, zorg je dat je altijd even de zeepresten en haren er helemaal uit spoelt. Dit is belangrijk om het mechanisme goed te houden. Het kan best wat hebben, maar wil jij echt de rest van je leven met jouw safety razor doen, dan is deze tip voor jou. 

Afdrogen na gebruik 

Om je safety razor mooi te houden, droog je ‘m even af aan de handdoek die je toch hebt liggen. Echt noodzakelijk is dit niet, want het materiaal is ervoor gemaakt om tegen vocht te kunnen.

Het losse mesje afdrogen

Het mesje kun je er iedere keer na gebruik uit halen en even afdrogen. Dat verhoogt zeer zeker de levensduur van de blade. Waarom? Omdat het materiaal wel van rvs is, maar omdat het vastzit in een nat mes, gaat het toch vrij snel een klein beetje roesten. En dan doe je korter met een mesje. Deze tip is echt de moeite waard om op te volgen. 

De safety razor met het bamboe handvat

Deze zou ik niet altijd in een vochtige ruimte bewaren. Als hij er eens blijft liggen, geen probleem maar zorg dat je ‘m niet standaard in de douche laat liggen waar hij toch stiekem half onder de straal water ligt. 

Misschien denk je nu: wat een gedoe, maar dat valt echt mee, het is secondenwerk. 

Een heel kleine moeite, met veel effect. 

schroefsluiting safety razor, bag-again zero waste webshop
Safety razor van Giesen & Forsthoff met schroefsluiting

Leave a reply

Shopping cart

0

Geen producten in de winkelwagen.