Hoe gebruik je een safety razor?

Hoe gebruik je een safety razor?

Het nat scheren met een safety razor is heel eenvoudig.

  1. Zorg dat de haren vochtig zijn, scheer bijv. na het douchen (man). Of tijdens het douchen of bad (vrouw). Dit omdat bij het scheren van het gezicht een spiegel wel handig is.
  2. Gebruik een olie, een creme of een goede natuurlijke zeep of speciale scheerzeep (die veel verzeepte olie bevat). In een scheerzeep zitten vaak speciale ingrediënten die kalmerend werken op de huid. Met een zeep of olie leg je een laagje op je huid zodat het mes makkelijk over de huid glijdt en dit geeft een veel prettiger gevoel. Evt. kun je scheerzeep opschuimen met een scheerkwast in een bakje voor een romig en schuimig resultaat. Je ziet door het witte schuim iets beter wat je aan het doen bent.
  3. Je kunt evt. de huid ook vochtig maken met een warme, natte handdoek en deze even op de te scheren huid leggen.
  4. Het mesje zit in de safety razor, je ziet aan beide kanten een dun randje uitsteken. Net als bij een wegwerpmesje ga je nooit schuin over je huid want dan snijd je je. Altijd rechte bewegingen maken. Dit is vooral even opletten in het begin bij bijv. enkels of knieën.
  5. Je voelt op ongeveer 30 graden dat het mesje je huid raakt en dan ga je met rustige bewegingen scheren. Je kunt heel precies scheren doordat het maar één mesje is in plaats van drie. Dit kan handig zijn als je bijv. contouren wilt scheren bij een baard.
  6. Hoe langer je de zeep laat inwerken, hoe zachter de haren worden. Hoe meer haargroei, hoe langer je zeep of olie laat intrekken.
  7. Bij een gevoelige huid, scheer je alleen met de haargroeirichting mee. Als je een minder gevoelige huid hebt, kun je ook nog tegen de haargroeirichting inscheren als dat nodig is. Bij oksels groeien haartjes soms alle kanten op, dan scheer je dus ook voorzichtig vanuit alle richtingen voor een superglad resultaat.
  8. Dep de huid droog. En gebruik om je huid te verzorgen een lekkere creme of bijv. kokosolie.

En that’s it!

Leave a reply

Shopping cart

0

Geen producten in de winkelwagen.

Er is net een grote update van de website geweest, ervaar je problemen op de site, mail me even op inge@bag-again.nl
+