info@bag-again.nl
Zero Waste Shop - Voor 22 uur besteld, dezelfde dag plasticvrij verzonden * >50 euro gratis verzonden binnen Nederland

Denttabs: hoe werkt poetsen met tandenpoetstabletjes?

Poetsen met Denttabs tandenpoetstabletjes, hoe doe je dat?

Het is heel simpel.

Je kauwt een tabletje fijn en poetst met een (natgemaakte) tandenborstel je tanden.

Schuim

Zelf even ervaren hoe nat je de tandenborstel wilt maken en hoe fijn je wilt kauwen. Het poetsen met Denttabs is een geheel andere poetservaring dan poetsen met tandpasta. In tandpasta zitten schuimversterkers zodat het heel erg schuimt. Dit zorgt bij een aantal mensen voor problemen in de mond zoals aften. Het schuim in tandpasta geeft ons wel een schoon gevoel waar we aan gewend zijn. Maar dit schuim is niet nodig om de tanden goed schoon te krijgen.

Cellulose

Tandpasta is een pasta zoals de naam al zegt. We zijn gewend om met een pasta te poetsen en niet met een tandenpoetstabletje. In Denttabs zit natuurlijke cellulose en een zeer kleine hoeveelheid baking soda waarmee je gebit gepolijst wordt. Hoe gladder je gebit, hoe minder kans op tandsteen en cariës. De samenstelling en structuur van Denttabs geeft een heel ander mondgevoel dan tandpasta.

Naspoelen niet nodig

Denttabs adviseert om de zo lang mogelijk de tandenpoetstabletjes in de mond te houden voor een zo lang mogelijke werking. Niet naspoelen met water is zelfs nog beter. Tip: dit kan handig zijn met kinderen ;-). 

2 minuten poetsen

Belangrijk voor een goed gepoetst gebit is de manier van poetsen: zorgvuldig en minimaal 2 minuten. Dit kan met een electrische tandenborstel of met een hand tandenborstel, waarbij wij natuurlijk zeggen: kies voor een bamboe tandenborstel.

En wist je dat goed poetsen zelf het meeste werk doet voor je schone tanden. Zo zie je dat poetsen met Denttabs tandenpoetstabletjes een fluitje van een cent is.

PS: maak gebruik van floss, tandenstokers of ragers en ga regelmatig naar de tandarts. 

denttabs kids strawberry Bag-again zero waste webshop
Denttabs Kids met strawberry smaak

Leave a reply

Shopping cart

0

Geen producten in de winkelwagen.