info@bag-again.nl
Zero Waste Shop - Voor 22 uur besteld, dezelfde dag plasticvrij verzonden * >50 euro gratis verzonden binnen Nederland

Denttabs tandenpoetstabletjes en de tandarts

Denttabs tandenpoetstabletjes en de tandarts

De vraag die veel gesteld wordt, is of het wel veilig is voor je tanden om met Denttabs te poetsen. Logisch: alles wat nieuw en vreemd is, trek je eerst in twijfel. Denttabs is een Duits bedrijf dat uitgebreid onderzoek heeft gedaan naar de werkzaamheid van tandenpoetstabletjes. Op hun site geven ze dan ook uitgebreid antwoord op deze vraag. 

De meeste tandartsen zullen poetsen met Fluoride aanraden, omdat het een zeer goed effect heeft op het verminderen van gaatjes. 

 

Denttabs met fluoride bevatten een vaste hoeveelheid fluoride (nl. 1450 ppm). Tandpasta moet een fluoridegehalte hebben tussen 1000-1500 ppm om voldoende werkzaam te zijn. En dit is meteen het grote voordeel ten opzichte van tandpasta: Door het kauwen van het tandpastatabletje lost de Fluoride direct op in je speeksel, waardoor het fluoride-ion 100% benut wordt en niet extra verdund is met water zoals in conventionele tandpasta.

 

Met een zachte tandenborstel wordt alles vervolgens over de tanden verdeeld en kan de fluoride zijn werking, de remineralisatie van de tanden, volledig ontvouwen.

 

Dit verklaart ook waarom blootliggende en gevoelige tandhalzen met DENTTABS Tandpastatabletten hun gevoeligheid binnen zeer korte tijd ‘verliezen’. Zelfs zogenaamde laesies of kleine gaatjes kunnen ‘verdwijnen’.

 

Tandartsen zijn ook blij met de zacht polijstende werking van cellulose. Je schuurt niet maar polijst waardoor er heel gladde tanden en kiezen ontstaan, waarop tandplak minder kans heeft. 

 

DENTTABS neemt de tweede plaats in bij de grote tandpastatest door de Consumentenbond in februari 2021.

 

De tandpasta-tabletten presteren 89% beter dan de 18 best verkochte tandpasta’s en zijn top in de “schurende werking” en “verpakking” categorieën.
“Het is opmerkelijk dat DENTTABS het zo goed doet ten opzichte van de pasta’s”, verwondert ook de Consumentenbond zich over hun eigen resultaten.

 

Naast zijn glazuurvriendelijke polijstende werking scoort DENTTABS hoog voor zijn verpakking: “De DENTTABS-tablets scoren op dit punt het beste”, aldus de Consumentenbond. Verder bonuspunten: kritische ingrediënten zoals natriumlaurylsulfaat, limoneen of microplastics zijn dat niet aanwezig in DENTTABS – in tegenstelling tot veel tandpasta’s die in een drogisterij verkrijgbaar zijn.

 

Voor de test werden 2400 tubes fluoridehoudende tandpasta’s gekocht en getest. Fluoride speelt een belangrijke rol bij de preventie van cariës. Om voldoende effectief te zijn tegen cariës, is een hoeveelheid fluoride tussen 1000 en 1500 ppm (delen per miljoen) aanbevolen. Dit is waar DENTTABS tandpasta tabletten volle punten: de combinatie van 1450 ppm fluoride en de polijstende werking van cellulose biedt uitstekende bescherming voor tandglazuur aldus de Consumentenbond. 

 

Leave a reply

Shopping cart

0

Geen producten in de winkelwagen.