info@bag-again.nl
Zero Waste Shop - Voor 22 uur besteld, dezelfde dag plasticvrij verzonden * >50 euro gratis verzonden binnen Nederland

Brood in een katoenen broodzak kopen

Brood in een katoenen broodzak kopen. Waaat? 
 
Er worden in Nederland per jaar meer dan 800 miljoen plastic broodzakken verbruikt, en dat is een heel voorzichtige schatting. Het loopt uiteen van 800 miljoen tot wel 1.8 miljard. Meestal gebruik je dat dunne plastic broodzakje nergens meer voor. De fanatiekelingen gebruiken het om hun lunch in mee te nemen of om een klein beetje afval in te verzamelen voor de restafvalbak. Bijv. als je onderweg bent. Maar als je veel brood eet, zit je al snel opgescheept met enorm veel van die plastic zakjes. Veel plastic broodzakken zullen bij het afval belanden na eenmalig gebruik.
Maar, dat plastic wordt toch gewoon gerecycled? Dus wat is het probleem? Nou, het plastic van broodzakken is helaas niet hoogwaardig te recyclen, dus de kans is erg groot dat dit gewoon verbrand wordt. In ieder geval worden het geen nieuwe broodzakken na recycling omdat er teveel kwaliteitsverlies is. Afval voorkomen is milieuvriendelijker dan afval verbranden of laagwaardig recyclen.
 
Het idee achter een katoenen of stoffen broodzak is natuurlijk heel eenvoudig: deze kun je hergebruiken en zo heel veel plastic afval voorkomen.
 
Het is even een andere mindset: koop eenmalig je eigen katoenen broodzak, neem ‘m mee en overhandig deze aan de bakker of de supermarkt met afbak gedeelte. Vraag of ze het brood in jouw eigen broodzak kunnen doen en ja, dat doen ze gewoon als je dat lief vraagt. De klant is koning immers.
 
De katoenen broodzak heeft al een lange geschiedenis, want hoe namen mensen in het pré plastic tijdperk hun brood mee denk je? In een stoffen broodzak, vaak was deze van linnen gemaakt.
 
En, hoor ik je denken: waar koop ik zo’n katoenen broodzak? Nou, hier in de webshop natuurlijk, maar ook bij andere duurzame partners en sommige bakkers.
 
En zo zie je dat een katoenen broodzak als alternatief voor de plastic broodzak best wel een simpel maar goed idee is.

Leave a reply

Shopping cart

0

Geen producten in de winkelwagen.