info@bag-again.nl
Zero Waste Shop - Voor 22 uur besteld, dezelfde dag plasticvrij verzonden * >50 euro gratis verzonden binnen Nederland

Droogt brood uit in een katoenen broodzak?

Droogt brood uit in een katoenen broodzak? Oftewel hoe lang blijft mijn brood vers in de Bag-again katoenen broodzak?
 
Wist je dat ongesneden brood altijd langer vers blijft dan gesneden brood? Gesneden brood blijft gemiddeld 1 a 2 dagen vers in de Bag-again® broodzak. Ongesneden brood nog iets langer. Omdat er heel veel verschillende soorten brood zijn, is niet helemaal te voorspellen hoe jouw brood zich houdt in de katoenen broodzak. Dat is dus even uittesten. En smaken verschillen: de ene persoon is dol op hoe het brood uit de Bag-again katoenen broodzak komt en vindt het veel lekkerder, de ander juist niet.
 
Wij van WC eend vinden trouwens dat brood uit de Bag-again® katoenen broodzak, lekkerder smaakt dan brood uit een plastic verpakking.
Waarom?
Omdat de korst knapperig blijft en niet zacht wordt. Maar smaken verschillen. Dat zeker.
 
Ook vinden wij dat het middel erger is dan de kwaal. Daarmee bedoelen we: liever geen plastic zak om mijn brood en iets vaker brood kopen dan een plastic zak eromheen en blij zijn dat je 3 weken later nog brood eet uit een plastic verpakking. Die je daarna weg moet gooien.
 
Want ach, is je brood toch te vroeg droog geworden bijv. doordat je opeens minder trek in brood had of iets anders at voor de lunch, dan verzin je daar toch gewoon iets op? Het meest simpele antwoord met kinderen en pubers in huis is: maak er tosti’s van. Of wentelteefjes. Je krijgt er zulke blije kinderen van. Echt waar. Maar wat dacht je van een boterham in een broodrooster voor een heerlijke getoast brood, heerlijk met een eitje en een kopje thee. Lekker Engels. Of maak er dobbelsteentjes van en gooi ze in de koekenpan met een beetje knoflookolie, en doe ze over de sla, zalig.
 
Dus ja, de vraag is simpel maar het antwoord is niet zo eenvoudig: Blijft je brood vers in de katoenen broodzak? Ja en nee.
 
Lees ook ons artikel over wat je kunt doen om het verser te houden in de katoenen broodzak.

Leave a reply

Shopping cart

0

Geen producten in de winkelwagen.