info@bag-again.nl
Zero Waste Shop - Voor 22 uur besteld, dezelfde dag plasticvrij verzonden * >50 euro gratis verzonden binnen Nederland

Wat kan ik doen als mijn brood toch uitdroogt in de katoenen broodzak?

Wat kan ik doen als mijn brood toch uitdroogt in een broodzak van katoen?
 
Afhankelijk van je smaak, het soort brood, hoe lang je het wilt bewaren c.q. hoe vaak je brood koopt, kan het voorkomen dat brood in een katoenen broodzak uitdroogt.
 
Dit komt omdat katoen niet luchtdicht afsluit. Dit is trouwens de reden waarom bakkers vaak blij zijn met katoen in plaats van plastic. In plastic kan het brood snel klef of zacht worden of zelfs gaan schimmelen. Het vocht kan niet uit het brood. Dit houdt het vers maar maakt het ook veel minder knapperig.

 

Een goede balans hiertussen is alles!

 
Makkelijke oplossingen:
1. Je kunt het brood in de Bag-again katoenen broodzak in een afgesloten broodtrommel luchtdicht bewaren.
2. En wat ook goed werkt, is een theedoek eroverheen leggen, als een extra laagje.
3. Zit er gesneden brood in: zorg dan dat de sneetjes goed tegen elkaar blijven zitten en nog beter: laat de kapjes aan de buitenkant zitten en eet de binnenste sneetjes brood er als eerste uit. De korst van het brood zorgt zo op een natuurlijke manier voor afscherming van het brood.
4. Gebruik de sluiting van de katoenen broodzak om de zak dicht te houden, ook in de vriezer.
5. Koop ongesneden brood in plaats van gesneden, zeker als je niet invriest. Ongesneden brood blijft langer vers dan gesneden brood. Zet het brood bijv. op z’n kop op een houten snijplank met de katoenen broodzak eromheen. Veel lekkerder ook die dikke sneden.
6. Vries je brood in en haal de sneetjes brood eruit die je op dat moment nodig hebt. Ze zijn in een paar minuten ontdooid en klaar om op te eten.
7. En de beste tip van Flip is: Doe eens gek en ga zo vaak je kunt vers brood te halen en dezelfde dag op te eten! Zo doen ze dat in België, Frankrijk en Duitsland ook.

 

Gek volkje die Nederlanders om je brood langer dan een dag te willen bewaren.

 
 
Zelfgebakken brood kan ook in een katoenen broodzak bewaard worden. Hou er wel rekening mee dat zelfgebakken brood minder lang vers blijft dan gekocht brood omdat er geen toevoegingen in zitten om het extra lang vers te houden.

 

Leave a reply

Shopping cart

0

Geen producten in de winkelwagen.