info@bag-again.nl
Zero Waste Shop - Voor 22 uur besteld, dezelfde dag plasticvrij verzonden * >50 euro gratis verzonden binnen Nederland

Invriezen in de katoenen broodzak, kan dat?

Kan een katoenen broodzak in de vriezer? 

Ja, dat kan zeker. Als het verse brood direct na aankoop wordt ingevroren in een katoenen broodzak, blijft het in de vriezer 2 weken goed. Het hangt er een beetje vanaf of je een goede vriezer hebt of een vriesvakje in een oude koelkast. Je snapt wel dat invriezen beter gaat in een goede vriezer. Simpelweg omdat hij sneller vriest waardoor er minder kwaliteitsverlies is van de producten die je invriest.

Het beste werkt om iedere keer de (middelste) sneetjes brood uit de broodzak te halen die je nodig hebt, even laten ontdooien en direct lekker opeten.

Was je gewend om een halfje per dag of twee dagen eruit te halen? Dat werkt niet met brood uit een katoenen broodzak. Omdat het nu eenmaal sneller uitdroogt als het bevroren is geweest. Haal gewoon per keer uit de vriezer wat je opeet en het probleem is opgelost. We hebben ook iets kleinere katoenen broodzakken hiervoor.

 

Nog meer tips voor brood uit de katoenen broodzak

Belangrijk is dat je ervoor zorgt dat de sneetjes brood goed tegen elkaar aan blijven zitten en doe de stoffen broodzak steeds goed dicht. Afhankelijk van de capaciteit van je vriezer kun je ook hierin extra maatregelen nemen, zoals een theedoek extra om het brood in de katoenen broodzak heen als je het echt langer wilt bewaren in de vriezer.

Ik weet zelfs van iemand die een ouderwetse plastic tas gebruikt om eromheen te doen. Slim, want zo hergebruik je een plastic tas.

Zelf vries ik al jaren mijn brood in katoenen broodzakken in en wij zijn er tevreden over. Als je het maar meteen opeet zodra het ontdooid is.

 

Wat te doen als je het brood ‘s morgens uit de vriezer haalt om het bij de lunch buiten of op je werk of op school op te eten?

Dan kun je het ook bevroren smeren en beleggen en zo in een broodtrommel doen. Het ontdooit dan langzaam doordat het afgesloten blijft, en is een paar uur later goed te eten en nog vers. Ideaal toch?

 

Leave a reply

Shopping cart

0

Geen producten in de winkelwagen.