info@bag-again.nl
Zero Waste Shop - Voor 22 uur besteld, dezelfde dag plasticvrij verzonden * >50 euro gratis verzonden binnen Nederland

De menstruatiecup inbrengen, hoe doe je dat?

De menstruatiecup inbrengen, hoe doe je dat?

Hoe breng je de menstruatiecup in?

Je vouwt de menstruatiecup in, dat gaat heel makkelijk. De cup is gemaakt van soepele siliconen dus lekker zacht. De cup is ingevouwen niet groter dan een grote maat tampon. Dan breng je ‘m in net zoals je een tampon in brengt. Eenmaal ingebracht, plopt de menstruatiecup vanzelf open. Als de cup goed zit, zit hij direct vacuüm. Dat klinkt best eng maar is het niet.

Er zijn verschillende vouwen, de meeste vrouwen gebruiken de C-fold. Maar de punch-down en de 7-fold worden ook gebruikt.

Voel je met je vinger dat hij niet helemaal is opengeklapt, dan kun je de menstruatiecup even heen en weer bewegen. De cup plopt helemaal open en tadaa, hij zit goed.

De menstruatiecup zit bij de meeste vrouwen iets lager dan een tampon, maar het hangt af van de vorm van de vagina of hij hoger of lager beter zit. De bovenrand van de cup raakt de wanden rondom van de baarmoederhals.

Als de menstruatiecup goed is ingebracht, voel je ‘m niet zitten. Als je ‘m wel voelt zitten, zit hij meestal te laag of juist te hoog. Als de baarmoederhals wat kort is, kun je last hebben van het steeltje. De baarmoeder kan tijdens de menstruatie ook een beetje zakken waardoor een korter steeltje prettiger zit. Eventueel kun je het steeltje van de menstruatiecup geheel of gedeeltelijk afknippen als je er last van hebt. In principe is het steeltje namelijk niet nodig voor het verwijderen van de menstruatiecup.

Om de menstruatiecup weer te verwijderen, knijp je zachtjes in de cup en zo verbreek je het vacuüm, dan haal je de cup er makkelijk weer uit. Het is belangrijk om hierbij te ontspannen, de eerste paar keren kun je het bijv. gehurkt doen of onder de douche.

Leave a reply

Shopping cart

0

Geen producten in de winkelwagen.