De menstruatiecup schoonmaken, hoe doe je dat?

De menstruatiecup schoonmaken, hoe doe je dat?

Het lijkt misschien een kliederboel. Want met wegwerpmaandverband of tampons, is al het menstruatieongemak snel uit het zicht in de prullenbak. Of je denkt: ‘Bah, dat is vies zeg, daar wil ik niet met mijn handen aan zitten!’

Maar het is gewoon lichaamseigen bloed, wat is er nou eigenlijk vies aan?

Stinkt het?

Zolang bloed in je lichaam zit (in de menstruatiecup dus bijvoorbeeld) gaat het niet stinken. Pas op het moment dat het je lichaam verlaat en opdroogt, kan het gaan ruiken. Een menstruatiecup wordt door veel vrouwen dus juist als heel hygiënisch ervaren.

 

Thuis

Thuis is schoonmaken van de cup tijdens je periode heel makkelijk: even afspoelen onder stromend koud water is voldoende.

 

Onderweg en op werk

In een openbaar toilet heb je meestal geen kraantje in het toilet zelf. Dan kun je de cup afvegen met toiletpapier en thuis afspoelen. Sommige vrouwen nemen een waterflesje mee dat ze vullen om zo de cup schoon te spoelen.

Omdat je je menstruatiecup meestal (afhankelijk van je menstruatie) maar 2 keer per dag hoeft te legen, kun je dat slim plannen natuurlijk. Tijdens een kampeervakantie kun je de cup fijn verwisselen onder de douche.

 

Na je cyclus

Na afloop van iedere cyclus kook je de cup een paar minuten uit en ligt hij weer klaar. Je kunt er eventueel een heel klein beetje soda bij doen. Daarna bewaar je hem bijvoorbeeld in het katoenen zakje dat erbij zit. Bewaar hem op een plek waar hij kan ‘ademen’.

De menstruatiecup kan een beetje verkleuren in de loop der tijd. Dat doet niks af aan de werking natuurlijk. Maar wil je de menstruatiecup weer wat lichter, dan kun je hem buiten in de zon leggen.

Je ziet het, het is heel eenvoudig om je menstruatiecup schoon te maken!

Koop je menstruatiecup hier makkelijk online.

Leave a reply

Shopping cart

0

Geen producten in de winkelwagen.

Er is net een grote update van de website geweest, ervaar je problemen op de site, mail me even op inge@bag-again.nl
+