info@bag-again.nl
Zero Waste Shop - Voor 22 uur besteld, dezelfde dag plasticvrij verzonden * >50 euro gratis verzonden binnen Nederland

Zero waste avondvierdaagse lopen

Zero waste avondvierdaagse lopen

Thumbnail in

Kan dat? Ja, natuurlijk.

De Avondvierdaagse: bron van plezier én bron van vervuiling. De kinderen hebben superveel lol met elkaar en genieten volop. Echt superleuk om te zien. Keerzijde is natuurlijk  de vaak de grote hoeveelheid snoep en kado’s. Los van gezondheidsaspecten kan het verschil tussen kinderen soms schrijnend zijn. Maar goed, daar gaat dit blog niet over en de meningen zullen hier vast over verdeeld blijven.

 

Wat mij opvalt, is de hoeveelheid verpakking die gemoeid gaat met een festijn als de JAVD.

Het is vaak warm weer tijdens de JAVD, dus drinken is nodig. Maar waarom uit een wegwerpwaterflesje of een pakje sap drinken? Een snoepje is lekker maar de verpakkingen zijn vaak enorm. Om nog maar niet te spreken over de verpakkingen om de kadootjes heen. En toch ook wat er onderweg op straat belandt.

 

Dat kan anders.

Wij doen het eenvoudig: we maken er een gezellig momentje van ‘s middags om de tasjes in te pakken. Ik zorg dat ik genoeg onverpakt lekkers in huis heb: snoeptomaatjes, snackpaprika’s, komkommer, wortel enz. Snoepjes krijgen ze ook wel mee maar dan kiezen we niet voor individueel verpakte snoepjes. En natuurlijk gewoon een eigen waterflesje mee. Mijn kinderen vinden het geweldig om mee te helpen en wat lekkers voor zichzelf klaar te maken, in alle hektiek van deze week en ze eten en drinken gezond en zonder (veel) verpakking.

 

De intocht

De kadootjes bij de intocht houden we een beetje beperkt en pakken we in papier en niet in plastic in. Het thuis uitpakken van een kadootje is erg leuk, vandaar dat we het toch inpakken.

De medaille is voor hen gelukkig nog steeds een erg belangrijke beloning voor hun inzet maar snoep als kadootje hoort voor hen ook echt bij de avondvierdaagse. Bij de intocht vinden we dat okee omdat er verder niet zoveel gesnoept wordt. Het gaat thuis in aparte bakjes per kind en ze doen er weken, zelfs maanden mee.

De knop is bij ons om! gezonder, gezelligheid en aandacht bij het klaarmaken én minder afval! Win-win-win: wij willen niet meer anders.

Hoe doen jullie dat met de Avondvierdaagse?

Wil je deze blog delen? dat kan met de knoppen bovenaan de blog!

blog avondvierdaagse zonder afval Bag-again zero waste webshop
bron: indebuurt.nl

Leave a reply

Shopping cart

0

Geen producten in de winkelwagen.

Er is net een grote update van de website geweest, ervaar je problemen op de site, mail me even op inge@bag-again.nl
+