info@bag-again.nl
Zero Waste Shop - Voor 22 uur besteld, dezelfde dag plasticvrij verzonden * >50 euro gratis verzonden binnen Nederland

Een bijenwasdoek schoonmaken, hoe doe je dat?

bee's wrap botanical Bag-again zero waste webshop
Bee's wrap assorted 3 pack Botanical Garden

Een bijenwasdoek schoonmaken, hoe doe je dat?

 

Je hebt een Bee’s wrap gekocht of wilt een bijenwasdoek gaan kopen. Maar je wilt weten hoe je deze schoonmaakt. Tja, dat is begrijpelijk.

 

Lees hier hoe het schoonmaken van een Bee’s wrap werkt. 

Je bent gewend om een stukje plastic folie of aluminiumfolie te gebruiken, dat hoef je niet schoon te maken, dat gooi je weg na gebruik. 

Een bijenwasdoek is gemaakt van katoen of biologisch katoen. Deze stof wordt gedrenkt in een mengsel van duurzame bijenwas, jojoba olie en boomhars. De vegan bee’s wraps zijn gedrenkt in biologisch kokosolie, boomhars, plantaardige was en sojawas.

Dit zorgt ervoor dat je de bijenwasdoeken niet in de wasmachine kunt wassen of met heet water kunt afspoelen. Want dan smelt de was en de olie waarin de doeken gedrenkt zijn. Je spoelt ze dus af onder koud water. Als het nodig is, gebruik je daarbij een drupje afwasmiddel en evt een zachte borstel. Hoe zachter jij met de Bee’s wrap omgaat, hoe langer hij mee gaat.

 

Tip van Flip

Als je de Bee’s wrap gebruikt voor kaas, houd er dan eentje apart die je altijd voor kaas gebruikt, dan hoef je deze bijna niet schoon te maken.

Gebruik je bijenwasdoeken voor het afdekken van schaaltjes, dan komt het bijna niet in aanraking met voedsel en hoef je het dus ook niet schoon te maken.

Denk dus even logisch na of het schoonmaken echt nodig is. Gelukkig hebben de boomhars en de andere toevoegingen een antibacteriële werking. Dat betekent dat bacteriën minder kans krijgen. Fijn om te weten!

Het schoonmaken van een bijenwasdoek is dus helemaal niet ingewikkeld. Even afspoelen en klaar!

Leave a reply

Shopping cart

0

Geen producten in de winkelwagen.