info@bag-again.nl
Zero Waste Shop - Voor 22 uur besteld, dezelfde dag plasticvrij verzonden * >50 euro gratis verzonden binnen Nederland

Een safety razor kopen, waar let je op?

Een safety razor kopen, waar let je op?

1. De sluiting van de safety razor: vlindersluiting of schroefsluiting

De vlindersluiting is iets makkelijker omdat je alleen maar hoeft te draaien om hem te openen en het mesje eruit te halen of erin te doen. De schroefsluiting bestaat uit een paar losse onderdelen, waartussen je het mesje bevestigt. Ook heel easy trouwens.

2.De kam van de safety razor: open of gesloten

Kies als vrouw voor een safety razor met een gesloten kam. Een gesloten kam is geschikt voor beginnende scheerders en voor mannen met lichte tot gemiddelde baardgroei. De meeste safety razors hebben trouwens een gesloten kam, maar er zijn ook safety razors met een open kam. De veiligheidsscheermessen met een gesloten kam zijn makkelijker in gebruik en vragen weinig oefening.

In onze webshop hebben we één safety razor met open kam opgenomen, speciaal voor mannen met zware baardgroei. Het voordeel hiervan is dat het schuim door de open kam niet helemaal weggeschoren wordt zodat je er makkelijk nog een keer overheen kan scheren zonder opnieuw in te zepen. Met voldoende oefening krijg je een heel glad resultaat.

3. Het handvat van de safety razor

Er zijn verschillende handvaten: wat dikker zoals de safety razor met bamboe handvat en slanker zoals de rosé gold safety razor. In de webshop is één safety razor met een korter handvat (8 cm) die speciaal geschikt is voor wat kleinere handen en meer wendbaarheid.

4. Het uiterlijk van de safety razor

Verder is het natuurlijk ook gewoon een kwestie van smaak. Waar hou je van? Een kleurtje of juist niet, een bijpassende houder om ‘m makkelijk op te bergen of liever een bamboe handvat.

5. Het merk

Er zijn safety razors van gerenommeerde merken: wij verkopen die van Giesen & Forsthof. Giesen & Forsthof is een degelijk Duits familiebedrijf dat al tientallen jaren scheermessen en toebehoren maakt.

Maar ook bedrijven die korter op de markt zijn met een scala aan zero waste artikelen, hebben de safety razor in hun assortiment. Bambaw is zo’n zero waste merk met o.a. safety razors.

Leave a reply

Shopping cart

0

Geen producten in de winkelwagen.