info@bag-again.nl
Zero Waste Shop - Voor 22 uur besteld, dezelfde dag plasticvrij verzonden * >50 euro gratis verzonden binnen Nederland

Waarom scheren met een safety razor?

safety razor gesloten kam, bag-again, zero waste webshop
Safety razor met gesloten kam van Giesen & Forsthof

6 redenen om te scheren met een safety razor

Afval verminderen

Omdat je heel veel wegwerpmesjes gaat besparen! Een wegwerpmesje bestaat zoals je weet uit een paar mesjes van metaal vastgezet in een kunststof kop. Omdat deze twee materialen aan elkaar bevestigd zitten, is het wegwerpmesje niet te recyclen en moet het bij het restafval weggegooid worden. De safety razor werkt met losse mesjes die na afloop bij het restafval kunnen of in het PMD afval, afhankelijk wat in jouw gemeente afgesproken is. Het mooie is dat deze mesjes geheel van metaal zijn en dus met een magneet uit het afval gevist worden om volledig gerecycled te worden. Eens de safety razor aangeschaft, hoef je alleen nog maar de losse mesjes te kopen, die vaak in papier te koop zijn.

 

Goedkoper

Daarbij zijn losse mesjes veel goedkoper dan losse koppen voor wegwerpscheermesjes.

 

Mooier

Een safety razor is dus echt veel mooier dan een plastic wegwerpmesje.

 

Geen scheerschuim in een bus nodig

Om met een safety razor te scheren, gebruik je een blok zeep. Dat scheelt je dus niet recyclebare verpakkingen. Dit kun je natuurlijk ook gebruiken als je nat scheert met een wegwerpmesje. Er zijn speciale scheerzepen, maar je kunt ook een andere goede zeep zoals een aleppozeep gebruiken. 

 

Nat scheren kost geen electriciteit

Stap je over van een electrisch apparaat zoals een epileerapparaat of als man van een electrisch scheerapparaat, denk dan goed na of je wel gaat overstappen. Want: opmaken wat je hebt, is over het algemeen duurzamer dan iets nieuws aanschaffen. Let wel op dat je niet extra lang onder de douche blijft staan of de warme kraan laat lopen.

 

Gladder scheren

Met een safety razor scheer je meestal gladder, een zgn. close shave. Minder irritaties door ingegroeide haartjes omdat je met 1 mesje scheert in plaats van 2, 3 of 4 mesjes achter elkaar.

Leave a reply

Shopping cart

0

Geen producten in de winkelwagen.

I.v.m. drukte bij het magazijn en bij PostNL kan het zijn dat je bestelling er iets langer over doet om afgeleverd te worden.
+