Een shampoobar, hoe werkt dat?

Een shampoobar, hoe werkt dat?

Tegenwoordig maken veel mensen de overstap van een fles shampoo naar een plasticvrije shampoobar of haarzeep. Omdat ze minder plastic flessen willen gebruiken en zich bewust zijn van de aanwezigheid van microplastics in veel shampoo’s. Een groot probleem dat gewoon door het afvoerputje wegspoelt.

 

Maar hoe gebruik je nou het beste een shampoobar?

Gelukkig hoef je niet te raspen en in een fles te doen met water. Nee, het is heel makkelijk, je gaat met de bar over je haren en zorgt dat je overal komt. Vooral op je hoofdhuid omdat je haar daar meestal het vetst is. Bij kort haar kun je ook de shampoobar opschuimen in je handen en dan door je haar gaan. Net wat je zelf makkelijk en fijn vindt.

Soms is het nodig om twee keer te wassen met een shampoobar. Dit hangt van twee dingen af: hoe vet is je haar en hoe lang en dik is je haar. Bij lang en dik haar, kun je je haar grofweg in tweeën verdelen, je wast bijv. eerst de voorkant en dan je achterhoofd, of eerst links en dan rechts.

Let erop dat je niet teveel product gebruikt, beter twee keer met weinig product. Een shampoobar schuimt minder dan je misschien gewend was. Maar schuim is niet nodig om het schoon te krijgen. Het schuim is juist agressief voor je hoofdhuid. En tijdens het inzepen kun je natuurlijk ook even de douche uit zetten.

 

Heb ik nog conditioner nodig?

Dat is maar net wat je zelf prettig vindt en hangt ook af van jouw haarstructuur. Van HappySoaps hebben we conditioners in de webshop. Deze gebruik je op dezelfde manier als shampoobars.

 

Haarzeep

Bij een haarzeep werkt het ongeveer hetzelfde. Sommige mensen zijn superfan van het twee keer kort wassen met een haarzeep. Sommige mensen willen graag een naspoeling van sterk verdunde (appel-) azijn of citroensap. Daar krijgen ze heel zacht haar van. Het is maar net wat je fijn vindt: iets stugger haar waardoor je weinig tot geen haarstylingsproducten meer nodig hebt of liever heerlijk zacht haar.

Leave a reply

Shopping cart

0

Geen producten in de winkelwagen.

Er is net een grote update van de website geweest, ervaar je problemen op de site, mail me even op inge@bag-again.nl
+