info@bag-again.nl
Zero Waste Shop - Voor 22 uur besteld, dezelfde dag plasticvrij verzonden * >50 euro gratis verzonden binnen Nederland

Welke shampoobars zijn er?

Welke shampoobars zijn er allemaal?

Inmiddels zijn er heel veel shampoobars op de Nederlandse markt gekomen. Lush was waarschijnlijk de eerste en nu liggen er shampoobars bij de Hema, bij Dille en Kamille en zelfs in sommige supermarkten en drogisten. Het begint dus normaal te worden om je haar te wassen met een shampoobar. En dat is goed nieuws.

 

Haarzeep vs shampoobar

Het grootste verschil is dat tussen een haarzeep en een shampoobar. Een haarzeep bestaat uit verzeepte oliën, zonder toevoegingen zoals SLS en SCS. In een haarzeep zitten de oliën in een andere verhouding dan in een gewone zeep waardoor je een gewone zeep meestal niet als haarzeep (shampoo) kunt gebruiken. Maar een haarzeep is wel prima geschikt voor je lichaam en gezicht. We verkopen een haarzeep met extra argan olie, een haarzeep met bijenwas en een haarzeep met jojoba olie

 

Haarzeep 

In een natuurlijke haarzeep die Bag-again verkoopt zitten geen parabenen, cocamidopropyl betaine, sulfaten, EDTA of synthetische geurstoffen. In een haarzeep zitten verzeepte oliën en extra ingrediënten zoals bijenwas, jojoba olie of argan olie.

 

Shampoobar

In een shampoobar zitten toevoegingen, die minder of meer synthetisch zijn. Zoals SLS of SLES.

SLS is Sodium Lauryl Sulfaat: een detergent dat ontvet en ervoor zorgt dat een product gaat schuimen. Het zit o.a. in heel veel shampoo’s, douchegels en tandpasta’s, maar ook in sterk ontvettende schoonmaakmiddelen. Het probleem is dat het zeer sterk werkt en dan te ontvettend is. Hierdoor krijgen veel mensen last van een schilferige (hoofd-) huid. Deze wil je vermijden en deze komt dus ook niet voor in de shampoobars die wij verkopen.

SLES is Sodium Laureth Sulfaat is de milde variant en is dus iets beter voor je huid.

 

Bag-again verkoopt alleen shampoobars met zachte reinigers. 

SCS is Sodium Coco Sulfaat: een veel mindere reiniger dan de twee hierboven. Deze zit in de shampoobars van HappySoaps en van Ben & Anna.

Sodium Cocoyl Isethionate is een andere milde reiniger, die gebruikt wordt in de shampoobars van Pachamamaï en van Shampoobars.nl. En ook in de bijzondere shampoobar Cosbe, die geproduceerd wordt uit restproducten uit de wijnproductie. 

De bedoeling van een shampoobar is, dat hij de hoofdhuid reinigt maar niet te sterk. De haarzeep is voor degenen die gaan voor de meest pure manier van haar wassen. Zij willen geen toegevoegde reinigers in hun producten.

 

Nog even onze shampoobars op een rijtje: 

  • Pachamamaï is een Frans merk dat gebruik maakt van een andere milde reiniger (Sodium Cocoyl Isethionate). Zij hebben aan de shampoobars natuurlijke ingrediënten toegevoegd voor de verschillende haartypen.
  • Cosbe circulaire shampoobar, gemaakt van reststromen van de wijnindustrie in Portugal, ook met cocoyl isetoniate als reiniger. 
  • HappySoaps zet meer in op geurtjes en kleurtjes en heeft dus meer ingrediënten die evt. irriterend kunnen zijn. Maar is een goede starter als je net begint met wassen met een shampoobar.
  • Shampoobars.nl is een Nederlands merk met iets minder sterke geuren en kleuren dan HappySoaps.
  • Ben&Anna shampoobars zijn vergelijkbaar met de bovenste twee maar een stuk voordeliger.

 

Waar worden de shampoobars en haarzepen die Bag-again verkoopt,  gemaakt?

Alle haarzepen en shampoobars die Bag-again verkoopt, worden in Nederland, Frankrijk, Portugal of Duitsland gemaakt en in papier verpakt.

Kortom: voor elk wat wils in de webshop. Zo wordt je haar wassen zonder plastic en zonder microplastics wel heel makkelijk. En hoe lekker is het om geen plastic flessen meer in je badkamer en voorraadkast te hebben? Go for it!

Leave a reply

Shopping cart

0

Geen producten in de winkelwagen.