Welke shampoobars zijn er?

Welke shampoobars zijn er allemaal?

Inmiddels, 2021, zijn er heel veel shampoobars op de Nederlandse markt gekomen. Lush was waarschijnlijk de eerste en nu liggen er shampoobars bij de Hema (niet altijd en niet in elk filiaal) en bij Dille en Kamille en zelfs in sommige supermarkten en drogisten. Het begint normaal te worden om je haar te wassen met een shampoobar.

Haarzeep vs shampoobar

Het grootste verschil is dat tussen een haarzeep en een shampoobar. Een haarzeep bestaat uit verzeepte olieën, zonder toevoegingen zoals SLS en SCS. In een haarzeep zitten de olieën in een andere verhouding dan in een gewone zeep waardoor je een gewone zeep meestal niet als haarzeep (shampoobar) kunt gebruiken. Maar een haarzeep is wel prima geschikt voor je lichaam en gezicht. We verkopen een haarzeep met extra argan olie, een haarzeep met bijenwas en een haarzeep met jojoba olie

Haarzeep 

In een natuurlijke haarzeep die Bag-again verkoopt zitten geen parabenen, cocamidopropyl betaine, sulfaten, EDTA of synthetische geurstoffen. Het enige synthetische ingrediënt dat erin zit, is Natriumhydroxide: NaOH. Dit product bindt de vetten en olieën, waardoor deze niet meer in hun eigen vorm in de haarzeep zitten maar verzeept zijn.

Shampoobar

In een shampoobar zitten toevoegingen, die minder of meer synthetisch zijn. Zoals SLS of SLES.

SLS is Sodium Lauryl Sulfaat: een detergent dat ontvet en ervoor zorgt dat een product gaat schuimen. Het zit o.a. in heel veel shampoo’s, douchegels en tandpasta’s, maar ook in sterk ontvettende schoonmaakmiddelen. Het probleem is dat het zeer sterk werkt en dan te ontvettend is. Hierdoor krijgen veel mensen last van een schilferige (hoofd-) huid. Deze wil je vermijden en deze komt dus ook niet voor in de shampoobars die wij verkopen.

SLES is Sodium Laureth Sulfaat is de milde variant en is dus iets beter voor je huid.

Bag-again verkoopt alleen shampoobars met zachte reinigers. We zetten de reinigers die in de shampoobars die bij Bag-again te koop zijn, voor je op een rijtje:

SCS is Sodium Coco Sulfaat: een veel mindere reiniger dan de twee hierboven. Deze zit in de Shampoobar van Zaailingen die wij verkopen. En ook in de shampoobars van HappySoaps.

Sodium Cocoyl Isethionate is een andere milde reiniger, die gebruikt wordt in de shampoobars van Pachamamaï.

De bedoeling van een shampoobar is, dat hij de hoofdhuid reinigt maar niet te sterk. De haarzeep is voor degenen die gaan voor de meest pure manier van haar wassen. Zij willen geen toegevoegde reinigers in hun producten.

Nog even onze shampoobars op een rijtje: 

  • Zaailingen X Bag-again shampoobar bevat maar 4 ingredienten. Daarmee is deze van alle shampoobars de meest eenvoudige maar toch zeer goed werkend.
  • Pachamamaï is een Frans merk dat gebruik maakt van een andere milde reiniger (Sodium Cocoyl Isethionate). Zij hebben aan de shampoobars natuurlijke ingrediënten toegevoegd voor de verschillende haartypen.
  • HappySoaps zet meer in op geurtjes en kleurtjes en heeft dus meer ingrediënten die evt. irriterend kunnen zijn. Maar is een goede starter als je net begint met wassen met een shampoobar.
  • Shampoobars.nl is een Nederlands merk met iets minder sterke geuren en kleuren dan HappySoaps.
  • Ben&Anna shampoobars zijn vergelijkbaar met de bovenste twee maar een stuk voordeliger.

Waar worden de shampoobars en haarzepen gemaakt?

Alle haarzepen en shampoobars die Bag-again verkoopt, worden in Nederland, Frankrijk of Duitsland gemaakt in in papier verpakt.

Kortom: voor elk wat wils in de webshop. Zo wordt je haar wassen zonder plastic en zonder microplastics wel heel makkelijk.

Leave a reply

Shopping cart

0

Geen producten in de winkelwagen.