info@bag-again.nl
Zero Waste Shop - Voor 22 uur besteld, dezelfde dag plasticvrij verzonden * >50 euro gratis verzonden binnen Nederland

Hoe lang doe je met een shampoobar?

Hoe lang doe je met een shampoobar?

Top dat jij de overstap wilt maken naar het wassen van je haar met een shampoobar. Maar dan zit je wel met een vraag: hoe lang gaat-ie mee?

Dat hangt van een paar dingen af:

  1. hoe vaak was je je haar?
  2. hoe bewaar je de shampoobar?
  3. hoe groot zijn de flessen shampoo die je gebruikte?
  4. Hoeveel shampoo gebruik je per keer?

In het algemeen wordt gezegd dat een shampoobar van 70 gram gemiddeld net zo lang mee gaat als 2-3 flessen shampoo. 

Je snapt natuurlijk dat als je je haar vaker wast, dat je bar sneller op is. En ook als je gewend was veel shampoo te gebruiken, en je nu minder gebruikt met een bar, dat de bar in verhouding nog langer mee gaat. Maar had je altijd een grote fles én gebruikte je weinig shampoo, dan gaat de verhouding 2-3 flessen ten opzichte van 1 shampoobar niet helemaal op. 

Pro tip 1:

Was je haar twee keer met weinig product. Vooral bij vet haar en bij dik/lang haar. Bij lang en dik haar, kun je je haar grofweg in tweeën verdelen, je wast bijv. eerst de voorkant en dan je achterhoofd, of eerst links en dan rechts.

Niet alle shampoobars schuimen zoals je gewend was bij vloeibare shampoo. Dat betekent niet dat ze je haar niet schoonmaken. In tegendeel: teveel schuimmiddel in een shampoo is erg agressief voor je hoofdhuid.

Pro tip 2:

zet tijdens het inzepen even de douche uit.

 

Haarzeep

Bij een haarzeep werkt het ongeveer hetzelfde. Sommige mensen zijn superfan van het twee keer kort wassen met een haarzeep. Sommige mensen willen graag een naspoeling van sterk verdunde (appel-) azijn of citroensap. Daar krijgen ze heel zacht haar van. Het is maar net wat je fijn vindt: iets stugger haar waardoor je weinig tot geen haarstylingsproducten meer nodig hebt of liever heerlijk zacht haar.

 

Eerst even testen?

En wil je liever eerst een testen of het iets voor je is? Kijk dan bij de Pachamamaï mini shampoobars.

Leave a reply

Shopping cart

0

Geen producten in de winkelwagen.