info@bag-again.nl
Zero Waste Shop - Voor 22 uur besteld, dezelfde dag plasticvrij verzonden * >50 euro gratis verzonden binnen Nederland

10 weetjes over de Guppyfriend waszak

10 weetjes over de Guppyfriend waszak

De Guppyfriend waszak is een speciale waszak die je thuis kunt gebruiken om je synthetische was in te wassen. Heel veel van onze kleding tegenwoordig, is geheel of gedeeltelijk synthetisch. Dit zorgt echter voor een behoorlijk groot probleem.

 

1. Wist je dat je ontelbaar veel microplastics wegspoelt via het spoelwater van je wasmachine? En wist je dat je met de Guppyfriend waszak dit sterk vermindert? Synthetische kleding in de waszak zorgt ervoor dat de synthetische (plastic) vezels veel minder snel afbreken:
a) 79% bij gedeeltelijk synthetische kleding
b) 86% bij volledig synthetische kleding. (bron: Fraunhofer Institute UMSICHT)

 

2. Wist je dat kapotte synthetische/plastic vezels bewaard blijven in de Guppyfriend waszak voor bijna 100%? (bron: Fraunhofer Institute UMSICHT)

 

3. Wist je dat je synthetische kleding langer meegaat als je het wast in de Guppyfriend waszak? En dat is natuurlijk ook heel duurzaam.4. Wist je dat de Guppyfriend waszak internationaal gepatenteerd is?

 

5. Wist je dat de Gyppyfriend waszak in Europa gemaakt wordt? De speciale stof komt uit Italië, andere onderdelen zoals bijv. de rits uit Portugal. De Guppyfriend wordt gemaakt in Portugal en Polen. De verpakking wordt in Duitsland geprint en gemaakt. Guppyfriend is een Duits merk.

 

6. Wist je dat met de winst van de verkoop van Guppyfriend waszakken de non-profit organisatie Stop! Micro Waste wordt gesteund?

 

7. Wist je dat de Guppyfriend waszak NIET in de wasdroger mag?

 

8. Wist je dat de Guppyfriend waszak jaren meegaat bij normaal huishoudelijk gebruik. Hij is getest op 50 huishoudelijke wasbeurten maar gaat veel langer mee. Hij ziet er na een aantal wasbeurten niet meer als nieuw uit maar werkt nog prima.

 

9. Weet je wat je nog meer kunt doen om duurzamer te wassen en drogen? Synthetische kleding nooit in de droger doen. Deze kleding is toch supersnel droog dus hang het gewoon even op. In de droger komen er heel veel kapotte synthetische vezels vrij. Zorg in ieder geval dat het gecondenseerde water gefilterd wordt. Was op minder hoge temperaturen. Was met een plasticvrij wasmiddel. Gebruik waar mogelijk een kort wasprogramma.

 

10. Wist je dat het afbreken van (synthetische) vezels vooral tijdens het centrifugeren plaatsvindt? Synthetische kleding hoef je dus niet op een hoog toerental te centrifugeren.

Leave a reply

Shopping cart

0

Geen producten in de winkelwagen.