info@bag-again.nl
Zero Waste Shop - Voor 22 uur besteld, dezelfde dag plasticvrij verzonden * >50 euro gratis verzonden binnen Nederland

Wat is een Guppyfriend waszak?

Wat is een Guppyfriend waszak?

Wist jij dat je met iedere wasbeurt heel veel microplastics het riool en dus de oceaan in stuurt? Best bizar dat dit wereldwijd al jarenlang gebeurt. Met de Guppyfriend waszak hou je deze microplastics tegen.

 

Microplastics in kleding

Microplastics ontstaan in dit geval door slijtage van je synthetische kleding. Tegenwoordig is heel veel van onze kleding (deels) synthetisch, kijk maar eens in de waslabels van jouw kleding. Je zult zien dat het merendeel van onze kleding bestaat uit mengvezels en geheel of gedeeltelijk synthetisch is. Deze kleding geeft synthetische microvezels af aan het spoelwater tijdens het wassen. De Guppyfriend waszak weerhoudt de vezels ervan om in het water terecht te komen. 

Je zou zeggen: wat maakt dat eigenlijk uit dat er microplastics in de oceaan terechtkomen. Nou, dat is best een groot probleem. De piepkleine plastic deeltjes worden namelijk gegeten door waterdieren en komen zo in de voedselketen terecht en vervolgens op ons bord.

We weten nog niet hoe schadelijk dit is voor ons als mensen, hiernaar is momenteel wetenschappelijk onderzoek gaande. Wel weten we al dat er nanoplastics gevonden zijn in de menselijke placenta. Better safe than sorry!

Totdat het voor waterzuiveringsinstallaties technisch mogelijk is om deze microplastics uit te filteren, is de Guppyfriend waszak dus een prima oplossing.

Waar komt de Guppyfriend waszak vandaan?

De Guppyfriend waszak is ontworpen in Duitsland. Het is een effectieve, gepatenteerde en wetenschappelijk bewezen oplossing voor dit probleem. De waszak wordt in Europa gemaakt (Portugal en Polen) en in Duitsland afgewerkt. Hij komt dus niet uit China. 

 

Werkt de Guppyfriend waszak echt?

Jazeker, dit is onafhankelijk onderzocht door meerdere wetenschappelijke partijen.

Bijkomend voordeel van het gebruik van de waszak: het beschermt je kleding, er komen minder vezels vrij waardoor je kleding langer mee gaat en dat is hartstikke duurzaam.

Samengevat

de Guppyfriend waszak is de eerste pragmatische oplossing ter wereld om te voorkomen dat microplastic via het wassen van je synthetische kleding in het riool terechtkomt. Getest, gepatenteerd en effectief. 

Leave a reply

Shopping cart

0

Geen producten in de winkelwagen.

I.v.m. drukte bij het magazijn en bij PostNL kan het zijn dat je bestelling er iets langer over doet om afgeleverd te worden.
+