info@bag-again.nl
Zero Waste Shop - Voor 22 uur besteld, dezelfde dag plasticvrij verzonden * >50 euro gratis verzonden binnen Nederland

Scheren met een safety razor, is dat veilig?

Scheren met een safety razor, is dat veilig?

Inmiddels begint het scheren met een safety razor aardig ingeburgerd te raken. Toch zijn veel mensen huiverig om eraan te beginnen. Wat is er eigenlijk zo spannend aan het scheren met een veiligheidsscheermes of krabbertje zoals ze ook wel genoemd worden?

Veiligheid staat voorop

Het heet niet voor niets een safety razor: een veiligheidsscheermes. Het is echt veilig om je mee te scheren. De safety razor is de veilige opvolger van het open enkele scheermes, dat je uitklapt en dat bij de ouderwetse barbier gebruikt wordt. Doordat er maar 1 mesje in zit en geen twee, drie of vier heb je minder vaak last van irritaties. De haartjes worden namelijk niet opgetild, waardoor ze niet onder de huid afgeschoren worden. De scheerkop van de safety razor zorgt voor een veilige afstand tussen het mesje en je huid.

Ga ik me vaak snijden met de safety razor?

Nee, dat valt reuze mee als je op deze drie punten let:

  1. Het belangrijkste aandachtspunt is dat je niet te hard duwt met het veiligheidsscheermes. Met je lichte plastic wegwerpmesje kon je behoorlijk duwen op je huid. De safety razor is zwaar van zichzelf waardoor je geen kracht hoeft uit te oefenen. Het risico op wondjes wordt juist groter naarmate je harder duwt.
  2. Natuurlijk zorg je ervoor dat de huid glad is door middel van een speciale scheerzeep of natuurlijke zeep met veel olieën.
  3. En het is belangrijk dat je de juiste scheerhoek vindt (ca. 30 graden), dat voel je snel genoeg.

Geef jezelf even tijd om eraan te wennen en te oefenen met deze nieuwe manier van scheren en dan lukt het jou zeker ook!

 

Leave a reply

Shopping cart

0

Geen producten in de winkelwagen.

I.v.m. drukte bij het magazijn en bij PostNL kan het zijn dat je bestelling er iets langer over doet om afgeleverd te worden.
+