Scheren met een safety razor, is dat veilig?

Scheren met een safety razor, is dat veilig?

Thumbnail in
safety razor 8 cm gesloten kam vlindersluiting, bag-again zero waste webshop

 

Inmiddels begint het scheren met een safety razor aardig ingeburgerd te raken. Toch zijn veel mensen huiverig om eraan te beginnen. Wat is er eigenlijk zo spannend aan het scheren met een veiligheidsscheermes of krabbertje zoals ze ook wel genoemd worden.

 

Waarom zou ik gaan scheren met een safety razor?

Omdat je heel veel wegwerpmesjes gaat besparen! Een wegwerpmesje bestaat zoals je weet uit een paar mesjes van metaal vastgezet in een kunststof kop. Omdat deze twee materialen aan elkaar bevestigd zitten, is het wegwerpmesje niet te recyclen en moet het bij het restafval weggegooid worden. De safety razor werkt met losse mesjes die na afloop bij het restafval kunnen of in het PMD afval, afhankelijk wat in jouw gemeente afgesproken is. Het mooie is dat deze mesjes geheel van metaal zijn en dus met een magneet uit het afval gevist worden om volledig gerecycled te worden. Eens de safety razor aangeschaft, hoef je alleen nog maar de losse mesjes te kopen, die vaak in papier te koop zijn. Daarbij zijn ze relatief goedkoop.

 

Ga ik me vaak snijden met dit mes?

Nee, dat valt reuze mee. Belangrijkste aandachtspunt is dat je niet te hard duwt met het mes. Met je lichte wegwerpmesje kon je behoorlijk duwen op je huid. Het safetyrazor is zwaar van zichzelf en je hoeft dus geen kracht uit te oefenen. Het risico op wondjes wordt groter naarmate je harder duwt. Natuurlijk zorg je ervoor dat de huid glad is door middel van een speciale scheerzeep of natuurlijke zeep met veel olieën. En het is belangrijk dat je de juiste scheerhoek vindt (ca 30 graden), dat voel je snel genoeg. 

 

Is het scheren met een safety razor geschikt voor mannen en vrouwen?

Ja hoor, wel hebben we een mes met open kam in het assortiment opgenomen die vooral geschikt is voor zware baardgroei. Het voordeel van de safety razor met open kam is dat het scheerschuim niet bij iedere beweging helemaal van de huid is, waardoor je beter door kunt scheren zonder opnieuw in te zepen. Het schuim gaat tussen de tandjes door. 

schroefsluiting safety razor, bag-again zero waste webshop

Wat is het verschil tussen een vlindersluiting en een schroefsluiting?

Vooral het gemak. De vlindersluiting draai je open en dan haal je meteen het mesje eruit. De schroefsluiting draai je open en bestaat dan uit drie delen: het bovenste deel, het mesje en het onderste deel. Ietsje meer moeite om hem weer dicht te krijgen, maar heel goed te doen. Als je tussen het scheren door het mes afspoelt, draai je de sluiting ietsje open zodat het water er goed door kan lopen. Daarna kun je weer vrolijk verder scheren. 
 

En dan heb je ook nog wat kortere en langere?

 Ja dat klopt! Het enige verschil is dat de kortere makkelijker en wendbaarder is voor kleinere handen.
 

 

Kun je er alles mee scheren?

Yep! 
 

Hoe berg je ze op en hoe onderhoud je ze?

Opbergen is makkelijk, of in een speciale standaard of gewoon neerleggen. Neem je ze mee in je toilettas, wikkel ze even in een doekje (bijv. katoenen zakdoek of servet of washandje zodat je je niet snijdt). Na gebruik even afdrogen en als je het mesje eruit haalt en afdroogt, doe je heel lang met het mesje omdat het niet gaat roesten. 

 

Welke losse mesjes heb ik nodig?

De mesjes voor een safety razor zijn universeel! 

 

Is er kwaliteitsverschil?

Er zijn nog oude safety razors op marktplaats of kringloopwinkels te vinden. Dat is de meest duurzame keuze natuurlijk, de losse mesjes passen daar ook nog gewoon in. Verder zijn de safety razors in de blauwe doosjes van Giesen & Forsthof die wij verkopen van zeer goede kwaliteit en de safety razors met het bamboe handvat of de rosé gold in de houder van goede kwaliteit.
 
safety razor met bamboe handvat, zero waste webshop, bag-again 
 

 

 

 

Leave a reply

Shopping cart

0

Geen producten in je winkelmand.