info@bag-again.nl
Zero Waste Shop - Voor 22 uur besteld, dezelfde dag plasticvrij verzonden * >50 euro gratis verzonden binnen Nederland

Brood van gisteren wordt…..

Brood van gisteren wordt…..

Thumbnail in

broodzak illustratiePas was ik bij een bijeenkomst voor bakkers&duurzaam ondernemen. Daar hoorde ik een leuk verhaal over brood van gisteren. Eén van de bakkers verkoopt de volgende dag het brood van gisteren voor een euro per stuk. Dat is toch geweldig! Mensen met een kleine beurs hebben nog prima brood van de bakker en het hoeft niet weggegooid te worden. Het loopt als een trein! Zijn vaste klanten blijven gewoon bij hem brood kopen en waarderen enorm dat hij zoiets doet. Welke bakker volgt?

Voedselverspilling. Zo zonde van de grondstoffen, de productie, het vervoer, de opslag: het heeft een enorme milieu-impact als je eten weggooit.

Feiten en cijfers: 50 kg voedsel p.p. per jaar wordt weggegooid. Dat is omgerekend 150 euro p.p. per jaar. Da’s veel! Brood staat in de top 3: van het brood dat we kopen wordt 20% weggegooid, 1 op de 5 broden die we kopen. De andere weggooitoppers zijn pasta (ook 20%) en rijst (30%).

Een tip: weeg je pasta en rijst af voor je het in de pan gooit! (75-100 gram p.p.)

En wat te doen met dat brood van gisteren of eergisteren dan? Daar kun je zo ontzettend veel mee doen.

Tijd voor een supersimpel en overheerlijk receptje voor oud brood. Tadaa! Bruschetta!

Rooster het oude brood in de oven, barbecue of grillpan, besprenkel met een goede olijfolie of knoflookolie en een maal er een beetje zeezout boven. Smeer evt. voor het roosteren in met een teentje knoflook. Beleg met wat je wilt: smakelijke tomaten als of niet in stukjes gehakt, mozzarella en basilicum of met geroosterde groente of tapenade. Wat je maar hebt liggen! Vooral de combi warm knapperig brood en koude topping is zalig. Lekker als borrelhapje en bij de barbecue! Enjoy!

Ik ben wel benieuwd wat jij maakt van oud brood? Deel het met ons! En als je het bruschettarecept wilt delen, doe dat dan via de button bovenaan!

 

bruschetta bag-again zero waste

Leave a reply

Shopping cart

0

Geen producten in de winkelwagen.