info@bag-again.nl
Zero Waste Shop - Voor 22 uur besteld, dezelfde dag plasticvrij verzonden * >50 euro gratis verzonden binnen Nederland

Naakte zeep

Naakte zeep

Thumbnail in

broodzak illustratieHet douchemoment ‘s morgens is zalig, vinden jullie dat ook? Even wakker worden onder de warme druppels water. Een heerlijke geur om je heen, de geluiden van het gezin ver weg.

Sinds een jaartje of twee heb ik het blok zeep herontdekt. En dat bevalt goed. Had ik eerst altijd een heerlijk douchegelletje in een mooie fles, nu heb ik een natuurlijke zeep op een mooi zeepschaaltje. Het staat nog mooier dan die fles. Al helemaal toen ik langzamerhand een beetje klaar was met al dat plastic in mijn huis. Raar genoeg, of eigenlijk niet raar als je eenmaal met het minder-plastic-virus bent besmet, viel mijn oog in de badkamer dus op die plastic douchegel. Met een scrub ernaast, de tandpastatube en de spuitbus met deo. Daarover een andere keer nog eens een blog.

Ik ontdekte dat er ook nog gewoon zeep bestaat. Naakte zeep.

Zonder verpakking of alleen met een papiertje eromheen. Maar zou dat werken, vroeg ik me af, want ik ben toch opgegroeid met het idee dat gewone zeep je huid uitdroogt. Dat het niet hygiënisch is omdat iedereen er met zijn handen aan zit. En ik herinner me een stuk uitgedroogde zeep wat er echt viezig uitzag, beetje zwartig. Niet echt wat ik in mijn huis wilde halen en al helemaal niet wat ik op mijn lijf en dat van mijn kinderen wilde smeren. Hoe zit dat, wat zijn de voor en nadelen van een stuk zeep. Dus ik verdiepte me erin en er ging een zeepwereld voor me open.

Er zijn dus synthetische zepen en natuurlijke zepen. De synthetische zepen schuimen erg. Daardoor geven ze de indruk erg schoon te zijn. Ze geven ons dat fijne, schone gevoel. Maar het schuim is een goedkope truc, het droogt de huid uit. Om dat te compenseren worden er weer andere stoffen aan toegevoegd. De natuurlijke zepen zijn gemaakt van natuurlijke oliën en bijvoorbeeld kruiden, bloemen of fruit. Aan vloeibare zeep wordt water toegevoegd en dus conserveringsmiddelen, anders gaat het schimmelen. Aan een vast stuk natuurlijke zeep worden geen conserveringsmiddelen toegevoegd. Dit even heel kort, wil je meer weten: Google. En kijk eens achterop je douchegel. Bij mijn stuk zeep is de ingrediëntenlijst een stuk korter en begrijpelijker. En daar hou ik van.

Weet je wat voor mij vooral een eye opener was? Ik ontdekte dat ik mij al die jaren heb laten verleiden door prachtige verpakkingen, en marketingtrucs die me verzekerden dat ik niet zonder die bepaalde douchegel kon. Nu ik weet dat ik vooral betaal voor de verpakking en dat die verpakking zit om een goedkoop mengsel synthetische stoffen. Ik ga al twee jaar voor de natuurlijke zeep. Naakte zeep. Ik betaal alleen voor de inhoud en niet voor het omhulsel. Het droogt mijn huid niet uit, het gaat heel lang mee (ik schat 2-3 keer zo lang als mijn douchegel), het wordt niet vies en zwart. En de geur is nog lekkerder dan de zeep in een flacon. En ik ben geen slaaf meer van deze marketing. It feels so good!

 

PS waar koop je die heerlijke natuurlijke stukken zeep? Binnenkort in de webshop van bag-again maar uiteraard in andere winkels is natuurlijke zeep te vinden.

 

Heel fijn als je dit blog wilt delen op social media via bovenstaande knoppen!

 

bag-again, natuurlijke zeep, naakte zeep, zero waste

 

Leave a reply

Shopping cart

0

Geen producten in de winkelwagen.