info@bag-again.nl
Zero Waste Shop - Voor 22 uur besteld, dezelfde dag plasticvrij verzonden * >50 euro gratis verzonden binnen Nederland

La vita è bella con caffè

La vita è bella con caffè

Thumbnail in

broodzak illustratieOef, wat is Italië toch prachtig! We waren een paar dagen in Rome, wát een stad! Zoveel moois te zien, heerlijk klimaat, mooie taal, fantastisch eten. Mooie kleuren, mooi licht. Wat ik zelf het leukste vind, is nadat je de highlights hebt gezien, tijd nemen om door de straatjes te slenteren, een nieuw plein te ontdekken zonder toeristen, zonder selfie sticks en hun verkopers, een plein met alweer een mooie fontein met eromheen mensen die ijsjes eten. Op de terrassen onder parasols Italianen die lunchen en luid praten. Het is en blijft het leukste wat er is.

In het appartement mét uitzicht op het Colosseum en zowat boven een heerlijk restaurantje (met locals die rustig een uur staan wachten op een tafeltje, waar vind je dat in Nederland) was het leuk om te zien wat er in de keuken allemaal aan spullen lag. Spullen die je normaal niet zo snel in een Nederlandse keuken in een vakantieappartement zou aantreffen. Wat te denken van een deegroller, grof zeezout in een grote pot en een gedeukte en duidelijk vaakgebruikte bialetti-koffiezetter. Zó ontzettend Italiaans en zó gaaf.

Voor het eerst in mijn leven heb ik dus in Rome koffie gemaakt in een bialetti. Eerst op youtube opgezocht hoe dat werkt. Losse koffie vond ik in een mooie pot in een keukenkastje. Water onderin, koffie erbij en een paar minuten op het formuis. Simpele espressokopjes stonden er ook. Het leek wel of ik nooit zo’n lekkere espresso had gedronken als op dat moment. (okee, okee ik weet het: onder invloed van de betovering van Italië smaakt opeens alles fantastisch, maar toch).

In het minisupermarktje om de hoek bleek je gewoon een bialetti te kunnen kopen. Want ik wil het vakantiegevoel thuis graag vasthouden en neem het liefst iets bruikbaars mee naar Nederland. Dus ging er eentje mee naar huis. En hoe geweldig is het dan om thuis je Italiaanse koffie te kunnen drinken! Misschien juist die paar minuten wachten op je koffie en de handelingen die je moet doen die ervoor zorgen dat je extra geniet van je koffie.

En hoe geweldig is het, dat je alleen composteerbaar afval hebt van die lekkere espresso!

Alleen de verpakking van het pak koffie hoef ik weg te gooien en verder niet. Dus nu kan ik kiezen thuis: of mijn hervulbare koffiecups voor mijn nespresso of mijn bialetti. Wat een luxe. En als ik grootmoeders tips moet geloven is koffiedik goed voor je gootsteenafvoer, maar ook als voeding in je tuin voor je planten. En anders gewoon in de groene container. Wow, en dat zomaar onverwacht door een appartement in Rome met een oude, gedeukte bialetti. La vita è bella!

Ciao!

blog koffie rome

 

Hoe drink jij je koffie het liefst? Laat het weten onder deze blog of op facebook! Delen mag, graag zelfs!, met de knoppen bovenaan!

 

 

Leave a reply

Shopping cart

0

Geen producten in de winkelwagen.