Denttabs tandenpoetstabletjes met fluoride, hoe zit het?

Denttabs tandenpoetstabletjes met fluoride, hoe zit het?

Denttabs tandenpoetstabletjes met Fluoride (F-) en zonder Fluoride?  Beide soorten zijn in de webshop te koop. Maar hoeveel Fluoride zit er in die kleine tabletjes voor je tanden?

De hoeveelheid fluoride in Denttabs is als volgt:

  • Denttabs mint bevat 1450 ppm fluoride.
  • Denttabs KIDS strawberry bevat een aangepaste hoeveelheid: 500 ppm fluoride.

Denttabs met fluoride zijn zeer geschikt voor gevoelige tanden en tandhalzen. Denttabs KIDS zijn geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Zodra kinderen goed kunnen spugen na het poetsen, en niet meer alles doorslikken, kunnen ze over naar de MINT Denttabs.

 
Waarom werkt de Fluoride in Denttabs zo goed?

Bij het kauwen van de tablet de NaF direct in je speeksel oplost, waardoor het fluoride-ion al 100% in de juiste stof zit en niet extra verdund wordt met water. Met een extra zachte tandenborstel wordt dan alles op de tanden verdeeld en kan de fluoride zijn effect, de remineralisatie van de tanden, volledig ontplooien.

Dit verklaart ook waarom blootgestelde tandhalzen met DENTTABS tandpastatabletten binnen zeer korte tijd hun gevoeligheid ‘verliezen’. Zelfs zogenaamde laesies of kleine gaatjes kunnen ‘verdwijnen’. Als je na het poetsen nog even de vloeistof in je mond houdt, kan het nog beter zijn werk doen. 

In reguliere tandpasta zitten meer vulstoffen zoals schuimversterkers toegevoegd. We zijn gewend aan dat schuimende mondgevoel. Maar de hoeveelheid fluoride is niet bij iedere poetsbeurt hetzelfde en hangt ook af van hoeveel tandpasta je gebruikt. 

Heb ik wel Fluoride nodig?

Het glazuur is helemaal intact, er zijn geen gevoelige tandhalzen, enz.
In principe is het gebruik van fluoridehoudende DENTTABS Tandpastatabletten een zeer goede preventie tegen beschadiging van het glazuur, dat je je hele leven kan blijven gebruiken.
Er zijn ook regelmatig artikelen van gerenommeerde auteurs over dit onderwerp, waarin de mogelijke problemen worden belicht die kunnen voortvloeien uit het niet poetsen met Fluoride.

Zolang je de Fluoride niet in grote hoeveelheden dagelijks en voor lange tijd inslikt, is er geen gezondheidsprobleem.

De ingrediënten van Denttabs met fluoride (F-):

Microcrystalline Cellulose, Sodium Bicarbonat, Silica, Sodium Lauroyl Glutamate, Magnesium Stearate, Natuurlijk mint-aroma, Xanthan-Gum, Stevioside, Citric Acid, Sodium Fluoride, Eugenol.

Hier vind je alle Denttabs, er zijn ook proefverpakkingen. 

denttabs met fluoride Bag-again zero waste webshop
Denttabs in papieren zak, door Bag-again ingepakt.

Leave a reply

Shopping cart

0

Geen producten in de winkelwagen.

Er is net een grote update van de website geweest, ervaar je problemen op de site, mail me even op inge@bag-again.nl
+