info@bag-again.nl
Zero Waste Shop - Voor 22 uur besteld, dezelfde dag plasticvrij verzonden * >50 euro gratis verzonden binnen Nederland

Minimaliseren op post!

Minimaliseren op post!

Thumbnail in

broodzak illustratieHet nieuwe jaar is begonnen, wow, het strekt zich voor je uit en is vol mogelijkheden, kansen en ontdekkingen! Hoe gaaf is dat!

In 2016 ben ik van plan om verder te minimaliseren op verpakkingen. Er komen nieuwe producten aan om mijzelf en jullie te helpen om op een heel simpele manier minder verpakkingen je huis in te krijgen. Daarover binnenkort meer via de website en facebook/twitter/pinterest.

Het kan jullie niet ontgaan zijn dat per 1 januari de gratis plastic tasjes in de winkel niet meer meegegeven worden. De meeste winkels zullen je vragen om voor een tasje te betalen. Na een paar keer zul je vanzelf zorgen dat je altijd een tas bij je hebt. Het kostte mijzelf maar kort om hieraan te wennen. De volgende stap is altijd een paar broodzakken in je boodschappentas doen zodat je ze altijd bij je hebt.

Waar ik het afgelopen jaar verder veel mee gedaan heb, is het minimaliseren van binnenkomende post. Ik heb al heel lang een ja/nee sticker op mijn brievenbus. zodat ik de ongeadresseerde folders in ieder geval niet meer binnen krijg. Nog beter is de nee/nee sticker, want het regionale nieuws kan ik vaak ook online volgen. Dus de huis aan huisbladen hoef ik eigenlijk niet meer te lezen. Voor mijzelf wordt dat de volgende stap, ik vraag hem aan via:

https://stickermaster.nl/nee-nee-stickers/

of

https://www.nudge.nl/projects/gratis-nee-nee-sticker-nee-ja-sticker-bestellen/

Ik kreeg altijd veel geadresseerd reclamedrukwerk maar deed daar vaak niets mee en gooide het dus meteen bij het oud papier. Zo jammer, dus waarom nog binnen laten komen in mijn huis?  Vaak kun je je online afmelden voor geadresseerd reclamedrukwerk (bijv. via deze https://www.postfilter.nl/dm/registratie) maar ook retour afzender sturen en erbij zetten dat je het niet meer wilt ontvangen, werkt meestal. Ik deed het zo: van een paar weken verzamelde ik het geadresseerde reclamedrukwerk en dan werkte ik de stapel in één keer weg, ik heb me dus bij iedere verzender afzonderlijk afgemeld.

De voordelen op een rijtje: het scheelt papier en transport. Het scheelt jou tijd: je hoeft het niet in de papierbak te gooien. En het kan ook niet ergens per ongeluk in je huis blijven liggen.

Het geeft heel veel rust en ruimte als je minder post binnenkrijgt en eigenlijk alleen nog maar post die er echt toe doet.

deur-met-berg-post

 

Heb je iets aan de tips in deze blog, deel dat dan door te reageren op het blog en door het te delen via de knoppen bovenaan! 

Leave a reply

Shopping cart

0

Geen producten in de winkelwagen.