DIY poedersuiker zonder verpakking

DIY poedersuiker zonder verpakking

Thumbnail in

illustratieHet is bijna kerst en wat is er leuker om gezellig samen te eten. Of home-made, ambachtelijk en zoet decemberlekkers uit de oven te toveren. Ruik je de kaneel al? De koekkruiden, de chocolade en het spicy snufje peper? Kerstmuziek op de achtergrond, lichtjes aan in de boom, het huis in kerststemming. Zoete kinderen die zonder ruzie samen spelen.

 

Okeeeee, de lat ligt blijkbaar hoog.

Maar ook tussen stapels was, halve sokkenparen, boodschappen doen, snel eten-want-er-is-straks-een-kerstviering-op-school, en de scheve boom die volhangt met bij elkaar geraapte kerstversiering en knutsels, is het leuk om iets te bakken.

 

Wat dat wordt, laat ik helemaal aan jullie zelf over. Maar wat ik jullie als idee wil geven in het kader van eenvoudig en simpel gemak is Do It Yourself poedersuiker. Dat is poedersuiker zonder verpakking. Ja, dat kan. En het is enorm makkelijk te maken.

 

Alles wat je nodig hebt, is kristalsuiker en een staafmixer met zo’n bijbehorende hakmolen die je eronder kunt zetten. Doe de gewenste hoeveelheid kristalsuiker in de hakmolen, zet de staafmixer aan en tadááá: poedersuiker. In een paar seconden gebeurd. Vanaf nu hoef jij nooit meer naar de winkel te rennen voor poedersuiker. En voor de geïnteresseerden: de papieren zak om de kilo kristalsuiker heeft veel minder verpakkingsimpact dan 5 bussen poedersuiker van 200 gram ;-).  Als je deze poedersuiker-tip wilt delen zodat meer mensen er gebruik van kunnen maken, graag! Via de knoppen bovenaan de blog.

 

Dat worden heel veel oliebollen. Mét DIY poedersuiker. Zonder verpakking.

 

zelfgemaakte DIY poedersuikerHeel fijne kerstdagen, een fantastische jaarwisseling en tot 2016! 

 

Leave a reply

Shopping cart

0

Geen producten in je winkelmand.

Voor 22 uur besteld, dezelfde dag verzonden * Plasticvrij verzonden middels Fietskoeriers en PostNL * >50 euro Gratis verzending * Breed zero waste en circulair assortiment * Fairtrade - Bio - Lokaal - Handmade - Kwaliteit * Sinds 2015
+