info@bag-again.nl
Zero Waste Shop - Voor 22 uur besteld, dezelfde dag plasticvrij verzonden * >50 euro gratis verzonden binnen Nederland

Wasbaar maandverband wassen, hoe doe je dat?

Wasbaar maandverband wassen, hoe doe je dat?

Waar let je op als je je wasbaar maandverband gaat wassen en hoe pak je dat aan?

Er zijn verschillende manieren die allemaal werken. Je past je wasroutine aan aan jouw eigen situatie. Ik leg het uit: 

  1. Als je genoeg wasbaar maandverband hebt voor een hele menstruatie, dan was je alles in 1 keer aan het eind van de menstruatie. 
  2. Als er meer tijd zit tussen het dragen en wassen, spoel je de wasbare maandverbandjes uit met koud water na gebruik. Of doe ze, nadat je ze kort hebt uitgespoeld met koud water, 24 uur voordat je ze gaat wassen, in een emmer met koud water en een schepje zout.
  3. Was je iedere dag of om de dag, dan was je ze lekker mee en heb je minder verbandjes nodig. 
  4. Was je maar 1 keer in de week, dan volg je stap 2. 
 

Hoeveel wasbaar maandverband heb ik nodig?

Wil je alles in 1 keer wassen aan het eind: 4 packs regular, 2 packs heavy/night en 2 packs pantyliners zijn meestal genoeg voor één periode. Uiteraard afhankelijk van de sterkte en duur van je menstruatie. Maar als je toch al vaker wast, dan kun je er met (veel) minder toe en was je je wasbaar maandverband tussendoor mee.

Spoelen met koud water, moet dat echt?

Let op: KOUD water is belangrijk bij bloedvlekken! Gebruik je warm water, dan stollen de eiwitten uit het bloed en krijg je vlekken er moeilijker uit.

 

Toch vlekken in je wasbaar maandverband?

Je kunt evt. vlekken voorbehandelen met een vlekkenverwijderaar, maar dit is zeker niet standaard nodig. Bleken in de zon werkt ook goed tegen vlekken. Leg ze hiervoor kletsnat in de zon. De maandverbandjes kunnen in een wasnetje gewassen worden maar dat hoeft niet. Het kan gewoon met de rest van de donkere was mee (bijv. handdoeken en theedoeken was). Wil je je wasbaar maandverband met een witte was meewassen, dat kan maar zorg dat de maandverbandjes dan heel goed zijn uitgespoeld.

Op hoeveel graden moet ik wasbaar maandverband wassen?

Wasbaar maandverband kan op 60 graden gewassen worden, zonder wasverzachter.

Zo zie je maar: een kind kan de was doen!

 

Leave a reply

Shopping cart

0

Geen producten in de winkelwagen.

I.v.m. drukte bij het magazijn en bij PostNL kan het zijn dat je bestelling er iets langer over doet om afgeleverd te worden.
+