info@bag-again.nl
Zero Waste Shop - Voor 22 uur besteld, dezelfde dag plasticvrij verzonden * >50 euro gratis verzonden binnen Nederland

Wasbaar maandverband, hoe werkt dat?

Wasbaar maandverband, hoe werkt dat?

Wasbaar maandverband is sterk in opkomst. En dat is niet zo gek, want er zitten veel voordelen aan. Een heel groot voordeel is dat je nooit meer wegwerp hoeft te kopen en dus veel afval vermindert. Gebruik je wegwerpmaandverband, dan kom je uit op 90 kg in totaal en gebruik je tampons dan is het 60 kg voor alle jaren die je menstrueert. (bron: milieucentraal)

Ga je wasbaar maandverband gebruiken, dan heb je nul afval en kost het alleen water om ze schoon te wassen. Maar je hoeft er geen aparte was voor te draaien, dus dat valt reuze mee. 

 

Welke soorten wasbaar maandverband  zijn er?

Er zijn inmiddels veel soorten en merken wasbaar maandverband. Bag-again houdt van organic cotton en verkoopt daarom Imse Vimse. Bedenk dat synthetische stoffen vaak microplastics afgeven bij het wassen. Dat is iets dat Bag-again niet wil.

 

Welke maten wasbaar maandverband zijn er?


Imse Vimse heeft 3 maten wasbaar maandverband:
1. pantyliners (inlegkruisjes),
2. Regular
3. Night/heavy.

Ook zijn er speciale string maandverbandjes en verschillende diktes. We hebben hier een aparte blog aan gewijd.

 

Hoe draag je wasbaar maandverband?

Je bevestigt een wasbaar maandverbandje door middel van een drukknoopje en de nieuwste versie van Imse Vimse zonder drukknoopjes heeft een soort extra flap die je om het kruis van je broekje heenslaat.

En hoe doe je dat onderweg?

Ben je onderweg of op je werk/school dan kun je een wetbag meenemen om de gebruikte verbandjes lekdicht en geurloos in te bewaren. Als je ze dichtvouwt en vastzet met de drukkers kun je ze in nood ook goed meenemen.

Hoe je het maandverband wast, daarover is een aparte blog geschreven.

Kort gezegd werkt het zo: heel simpel laten drogen tot je een was gaat doen kan goed, even met KOUD water uitspoelen en dat mee wassen op t moment dat je gaat wassen werkt ook heel goed. Dat is verder niet moeilijk. Ben je bang voor vlekken, dan kun je de maandverbandjes behandelen met de stain remover of bijv. ossegalzeep.

 

Wasbaar maandverband wordt door veel vrouwen als heel prettig ervaren: het is niet broeierig, minder jeuk, minder geur en lekt niet door.

Leave a reply

Shopping cart

0

Geen producten in de winkelwagen.