Wraps zero waste – recept

Wraps zero waste – recept

Thumbnail in

wraps, recept. home made, bag-again, zero wasteAls je zero waste stapjes wilt zetten, dan is het handig om meer zelf te maken. WAT? Wat is zero waste stapjes zetten?

Ik merk dat veel mensen zich herkennen in de enorme hoeveelheid plastic die ze aan de straat zetten. Of in de hoeveelheid afval die ze überhaupt produceren. Maar om daar wat aan te doen, dat is een ander verhaal.  Kun je daar dan zelf iets aan doen? En wat dan? Is dat veel moeite? Want ik heb niet veel tijd.

Zero waste is een leefstijl, oké lifestyle zo je wilt, waarbij je je afval vermindert op verschillende manieren. De term zero waste komt bij Bea Johnson vandaan, die met haar gezin van vier een literpot met afval heeft in een jaar. Dat is toch behoorlijk nul-afval.

Klinkt behoorlijk niet-haalbaar toch?

Maar je afval sterk verminderen, is wel haalbaar. Bijvoorbeeld in de keuken. Door meer zelf te maken in plaats van kant en klaar te kopen.

Iets meer werk dan een pak wraps opentrekken en deze opwarmen. Maar veel lekkerder, geen E-nummers, makkelijk, goedkoop en met veel minder verpakkingsafval.

Daarom nu eens een recept om zelf wraps te maken. Supersimpel. En lekker.

voor 8 tortilla wraps:

250 g bloem (ik deed nu 200 gram bloem en 50 gram maismeel)

150 ml warm water
snuf zout
2 eetl olijfolie

Mengen en 4-5 min. goed kneden. Minimaal een half uurtje laten rusten zodat het deeg minder elastisch en plakkerig wordt (ik doe dan dan in een bakje dat ik met een deksel af kan sluiten zodat ik geen plastic folie nodig heb). Je kunt het ook eerder maken en ‘s avonds pas de wraps bakken. In 8 stukken verdelen en dun uitrollen. Met zo min mogelijk bloem, ook al is het plakkerig. De bloem gaat anders snel verbranden in de koekenpan. (als dat toch gebeurt, maak de pan dan tussentijds even bloemvrij). En leg ze niet op elkaar als ze wachten op de koekenpan, anders plakken ze aan elkaar. Trouwens, de maismeel kun je veel makkelijker van de wraps afvegen dus dat verkleint de kans op verbranden.

Bak ze per stuk max 1.5 minuut in totaal, dus minder dan een minuut per kant. Als je ze te lang bakt, worden ze hard.

Vul ze met wat je maar wilt en eet smakelijk!

Heb jij behoefte aan nog meer lekkere zero-waste recepten? (dus recepten waarbij je minder verpakkingen hoeft weg te gooien). Laat het hieronder weten.

En als je iemand dit recept wilt laten lezen, deel het blog dan op  social media via de knoppen hierboven.

Leave a reply

Shopping cart

0

Geen producten in je winkelwagen.